Of ga naar de homepage van
950 keer gelezen

Schöne ziet huidig Ajax steeds volwassener worden

Lasse Schöne zag zijn ploeg zaterdag een moeilijke eerste helft spelen in het Rat Verlegh Stadion, maar uiteindelijk werd het krachtsverschil tussen NAC Breda en Ajax goed zichtbaar. We spraken de Deen na een verdiende 0-3-zege.
Schöne vond het best lastig voetballen tegen vijf verdedigers. © Pro Shots

Was dit nou een lastige of een uiteindelijk gemakkelijke pot voor jullie?
“Nou, het was gewoon moeilijk, want ze stonden met z’n allen voor de zestien. Het was vooral de eerste helft erg lastig om daar doorheen te komen. We hadden uiteindelijk geluk met die corner en de eigen treffer die daaruit volgde, want we creëerden zelf eigenlijk weinig tot niets.”
 
Die 0-8 van vorig jaar wilde ze in Breda duidelijk niet nog een keer meemaken…
“Nee, dat was heel duidelijk! Dat is ze ook goed gelukt. Ze stonden compact en maakten het ons een stuk lastiger dan vorig seizoen.”
 
De tweede helft zaten jullie er wat lekkerder in, klopt dat?
“Ja, dat voelde je ook wel op het veld. We kwamen al snel op 0-2 en dat is lekker. We creëerden ook meer kansen. De derde treffer bleef alleen wel erg lang uit en dan blijft het toch spannend, want NAC werd soms nog best even flink gevaarlijk. Het is goed dat Onana knap redde, want als ze de 1-2 hadden gemaakt dan was het echt een hectische slotfase geworden.”
 
Speel je zo’n wedstrijd al met AEK-uit in het hoofd?
“Je wilt deze pot goed doorkomen, dat is duidelijk, maar in principe zijn we niet zo bezig met de wedstrijd van dinsdag. Het is superbelangrijk dat we al onze wedstrijden in de eredivisie winnen, want PSV laat ook vrijwel niets liggen. Nu pas gaat de focus vol op Athene.”
 
Waarin zit de grootste groei van dit Ajax?
“We hebben een ploeg nu die weet wat het is om twee wedstrijden in de week te spelen, ik denk dat je dat echt goed kunt zien. Een aantal jaar geleden verspeelden we in het weekeinde na een Europese wedstrijd vaak punten en dat doen we nu niet. In die zin kun je wel zien dat we een stuk volwassener zijn geworden. Maar goed, we hebben afgelopen zomer natuurlijk ook echt kwaliteit binnengehaald, dat is duidelijk. De aankopen brengen ook ervaring mee, dat helpt ons. Niet alleen in de Champions League, maar juist ook in de competitiewedstrijden die je erna speelt.”
 
Jullie kunnen dinsdag in Athene iets unieks bereiken!
“Klopt. Het vertrouwen is groot, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Ik heb al vaker in Griekenland gespeeld en het is daar gewoon moeilijk. Het zal sowieso een andere wedstrijd worden dan die in de Johan Cruijff Arena. We hebben wel alles in eigen hand, maar het wordt spannend.”
 
Hoeveel zin heb je in de wedstrijd tegen AEK?
“Heel veel zin, ja man! Dat is toch heerlijk? Vol stadion, Champions League, gekkenhuis. Er staat hartstikke veel op het spel, dus dat zijn ontzettend lekkere wedstrijden om te spelen.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax