Of ga naar de homepage van
1163 keer gelezen

Ajax wint gemakkelijk tijdens Avondje NAC. Wat viel ons op?

Ajax heeft zijn werk gedaan door het Avondje NAC af te sluiten met een 0-3-zege. Zo spectaculair als de vorige editie werd het niet, maar de punten zijn binnen. Wat ons opviel in een waterkoud Breda? Lees snel verder!
Invaller Labyad scoort op prachtige wijze met een volley © Pro Shots

Ajax mist creativiteit Ziyech tegen gele verdedigingsmuur NAC
NAC Breda had zaterdagavond absoluut geen zin in dezelfde oorwassing als vorig seizoen, toen het in eigen stadion met 0-8 een ongekend pak slaag kreeg. Met vijf verdedigers op rij hield het Ajax de eerste helft relatief makkelijk op afstand van het eigen doel. Sterker nog, het lukte Ajax zonder Hakim Ziyech niet om ook maar één uitgespeelde kans te creëren.
 
Ajax probeerde het spel heus wel naar zich toe te trekken, maar het kwam niet verder dan een cornertje hier en een kopballetje daar. Het tempo was dan ook behoorlijk laag. Vlak voor rust had Ajax een eigen doelpunt nodig om op voorsprong te komen. Bij een corner vloog Ajax-huurling Benjamin van Leer pardoes onder de bal door, waarna Jethro Mashart deze ongelukkig in eigen doel werkte. Het uitvak haalde opgelucht adem en hief het ‘hij zit erin, hij zit erin’ aan.
 
Erik ten Hag stelde vrijdag nog dat zijn ploeg ook zonder Ziyech zat creatieve spelers herbergt, maar dat kwam er in Breda niet erg uit. Het gemis de spelmaker was voelbaar. De international was dit seizoen al bij 114 van de 240 doelpogingen van Ajax betrokken (71 schoten en 43 gecreëerde kansen). Dat is al meer dan het totale aantal schoten van NAC dit seizoen. Dat waren er precies honderd voor aanvang van de wedstrijd.
 
Invaller Labyad zet Ajax na rust op goede spoor
Hé, bij aanvang van de tweede helft stond Zakaria Labyad plots binnen de lijnen. Hij verving Donny van de Beek. De aanvallende middenvelder had maar weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken. En hoe! Na tien minuten kopte David Neres, die even ervoor de paal trof, een hoge bal op Labyad. De invaller dacht geen seconde na en schoot de bal uit de lucht schitterend in de verre linkerhoek: 0-2. Een wonderschoon doelpunt vanaf een meter of vijftien.
 
Lekker balletje tikken in de tweede helft
Na de treffer van Labyad zat Ajax er sowieso wat lekkerder in en creëerde het ook wat meer kansen, al was het wel hopen op een snelle derde treffer. Dat geeft toch wat meer lucht, zeker toen het even spannend werd na vermeend geduw voor de neus van Andre Onana. Arbiter Dennis Higler raadpleegde de VAR, maar in Zeist vonden ze het niks. Daardoor bleef een pingel gelukkig achterwege. Kort erna moest Onana alsnog handelend optreden, waarbij hij een inzet van Mitchell te Vrede knap keerde. Gelukkig was een andere invaller, Klaas Jan Huntelaar, nog van de partij om in blessuretijd de 0-3 binnen te werken.
 
Speelt Blind? Dan vindt NAC maar moeilijk het doel!
Eigenlijk wist je vooraf al dat NAC niet tot scoren zou komen tegen Ajax, want Daley Blind speelde mee. En dan wordt het lastig doel treffen voor de Parel van het Zuiden, zo blijkt uit de statistieken. De Ajacied staat na het koude avondje in Breda inmiddels op meer minuten tegen NAC zonder tegentreffer dan elke andere speler in de historie van de eredivisie: 666 minuten in negen wedstrijden.
 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax