Of ga naar de homepage van
7092 keer gelezen

Overmars richt vizier al op selectie voor volgend seizoen

Een leegloop kon afgelopen zomer nipt worden voorkomen, maar lukt zoiets opnieuw? Die kans lijkt bijzonder klein. Marc Overmars kijkt dan ook alweer vooruit, naar volgend seizoen. Hij is alweer druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen.
Tadic kwam afgelopen zomer, wie komt er in 2019? © Pro Shots

Het lijkt erop dat er bij Ajax wat pro-actiever wordt nagedacht over het samenstellen van de spelersgroep. Het is een utopie om een selectie meerdere jaren bij elkaar te houden en eindelijk lijkt het kwartje gevallen dat je goed voorbereid moet zijn voor als er iemand wordt weggeplukt.

Dit biedt nog geen garanties op een goede afloop, maar hopelijk wel verbetering voor het realiseren van de hoge ambities. Ook de scouting werd een stukkie beter aangepakt en het is geen toeval dat juist deze afdeling van de club een flinke reorganisatie onderging en versterking kreeg.

“Of ik een leegloop kan voorkomen? Ik leg mijn telefoon niet weer in mijn bureaula,” klinkt het gevat uit de mond van Overmars tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). “Het wordt een lastige job om spelers te behouden, zoals ik al tig keer heb verteld. De kranten schrijven dagelijks over onze spelers.”

Als plan A niet werkt, moet je een plan B hebben. Dat plan staat in de steigers. “Ik kan genieten van het gezelschap spelers dat we nu hebben, maar het is kansloos om zo’n groep vier jaar bij elkaar te houden. Ik kijk echter ook wel weer met vertrouwen uit naar volgend jaar, ik weet waar we mee bezig zijn. De scouts gooien lijntjes uit en visjes worden gevoerd,” aldus Overmars.

“We moeten jongens gaan vervangen en misschien de lat wel hoger leggen qua spelers die we willen halen. De trend is echter dat er veel geld omgaat in de voetballerij, misschien wel te veel. Spelers die drie of vier goede wedstrijden spelen, krijgen een prijskaartje opgeplakt van 10 miljoen euro. Dat is een heel gevaarlijke situatie, vind ik.”

Ondanks die lastige toestanden heeft Overmars met Ajax een heel duidelijk doel voor ogen: het spelen van Europees voetbal op het allerhoogste niveau, het liefst natuurlijk voorafgegaan door een kampioenschap. “Champions League blijft het doel, ik ben een beetje verslaafd aan de CL,” geeft hij toe.

“Ajax is geen kleine club en ik stap niet zo graag in het vliegtuig, maar wel naar Monaco waar de loting ieder jaar wordt gehouden. Dan loop ik daar trots rond. Qua begroting zijn we relatief klein ten opzichte van andere Europese clubs, maar de doelstelling van Ajax luidt: ieder jaar erbij zijn.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax