Of ga naar de homepage van
15190 keer gelezen

Uefa doet navraag bij AEK na bijzondere springvideo Bayern-fans

Een video gemaakt door een supporter van Bayern München is in het oog gesprongen bij de Uefa. Reden? Het lijkt alsof het stadion van AEK Athene uit elkaar trilt en zoiets heb je liever niet, als je moet instaan voor de veiligheid van een uitvak.
De Uefa onderzoekt AEK om meerdere redenen. © Pro Shots

AEK heeft in groep E al twee thuiswedstrijden gespeeld en die tegen Ajax volgt nog. Het is nog niet duidelijk hoeveel Ajacieden er naar Griekenland gaan, al is het maar omdat de verkoop nog moet beginnen. De Uefa wil garant staan voor de veiligheid van de Ajaxsupporters.

Daar kun je je na het bekijken van de video wellicht iets bij voorstellen. Zo te zien is het uitvak van Bayern München niet volledig gevuld, maar als de aanwezige Duitsers het op een springen zetten, wiebelt het beton van het Olympisch Stadion wel heel erg.

Bewegend beton hoeft niet per se slecht te zijn omdat de vrijgekomen energie ergens naartoe moet en beweging beter is dan piepen en kraken, maar wat als je niet eens meer normaal op je stoel kunt zitten? Check hoe de stewards in hun gele jassen van voren naar achteren worden ‘geschud’.

Bayern München in Athen#SK72

Posted by Ultrachaos- Chaotisch und Wild on Wednesday, October 24, 2018

Precies dit is de reden dat de Uefa navraag gaat doen bij de Griekse autoriteiten. We zien berichten hierover onder meer terug in Griekse media en later waaide berichtgeving over naar Nederland. We zijn benieuwd of en welk staartje dit krijgt, maar checken is sowieso goed.

Het Olympisch Stadion, ook wel bekend als Spyridon Louis, heeft met 70.000 stoelen de hoogste capaciteit van Griekenland. Het stadion opende in 1982 zijn deuren en werd flink verbouwd in aanloop naar de Olympisch Spelen van 2004, in Athene.

Overigens doet de Uefa ook onderzoek naar diverse wanordelijkheden tijdens de eerste twee thuiswedstrijden van AEK in de groepsfase. De betrokken partijen die wij hierover spreken, lijken zich weinig zorgen te maken over eventuele gevolgen voor Ajacieden.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax