Of ga naar de homepage van
2349 keer gelezen

Geen excuses: Ajax moet de KNVB-beker winnen

De KNVB-beker is voor veel Ajaxsupporters een troostprijsje. Eentje die niet veel voorstelt. Toch vind ik dat Ajax de dennenappel en bijbehorende badjas ‘gewoon’ moet ophalen. Geen excuses.
Ten Hag bracht tegen Kowet een sterk Ajax op de been. © Ajax Images

In Eindhoven minachtte trainer Mark van Bommel de 18.000 toeschouwers die op kwamen draven door een volledig gemankeerd team het veld op te sturen. PSV blameerde zich vreselijk en werd uit het toernooi gewipt door RKC Waalwijk.

Gelukkig liet Erik ten Hag zien dat hij het vaderlandse bekertoernooi wel serieus neemt. Spelers met pijntjes bleven aan de kant, maar met Daley Blind, Lasse Schöne, Donny van de Beek, David Neres en Klaas Jan Huntelaar bracht hij genoeg ervaring binnen de lijnen.

Daar was ik blij mee en gezien de ruim 40.000 Ajaxsupporters op de tribune was het ook volledig terecht. De aanwezigen maakten er een mooi bekeravondje van. Zingen, springen, alles. Overdreven tijdens een tweede ronde potje tegen Kowet? Misschien, maar feit is dat de sfeer tijdens deze bekeravond stukken beter was dan die tijdens de klassieker…

Natuurlijk is de landstitel het belangrijkste, maar waarom zou je kiezen tussen prijzen als je ze ook allemaal kunt binnen harken?

Natuurlijk is de landstitel het belangrijkste, maar waarom zou je kiezen tussen prijzen als je ze ook allemaal kunt binnen harken? Prima dat ze er in Eindhoven anders over denken, maar als PSV-supporter zou ik dinsdagavond pislink geworden zijn.

Het bevalt mij goed dat het bekertoernooi in Amsterdam wel voor vol wordt aangezien. Sterker nog: het wordt tijd dat Ajax het toernooi weer eens een keertje wint. Je bent normaal gesproken de beste overgebleven ploeg, dus de rode loper richting een finaleplek in De Kuip ligt nog net niet uitgerold.

Daarvoor moet Ajax de beker natuurlijk wel op waarde blijven schatten de komende rondes, troostprijs of niet.

En zeg nou zelf: als Ajaxsupporter is juichen in De Kuip ALTIJD een goed idee.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax