Of ga naar de homepage van
3951 keer gelezen

Stoeltje 63: Plassen

Toen Ziyech scoorde, stond ik te plassen. Tijdens het gejuich, in de verte, vertelde een jongen een paar potten verder, dat hij de goal van Mazraoui tegen Benfica ook had gemist. “Het was dat of in mijn broek pissen.” Met terugwerkende kracht had hij het vast wel eens een keer in zijn broek willen doen.
Niet iedereen heeft het doelpunt van Ziyech live gezien. © Pro Shots

In de herhaling zag ik ook de reactie van Jari Litmanen. Hij stond rustig op om met een big smile, beheerst te klappen. Ik keek gedurende de wedstrijd vaker naar het rare huisje en het fenomeen leek zijn rol gepast in te vullen. Held zijn kost hem, van een afstand beschouwd, weinig energie.

Voor echt vermaak leken de twee die wat uren met hem hadden gewonnen elkaar te hebben. Wijselijk lieten ze Jari niet in het midden zitten, dan was het vast te saai geweest. Ze hadden ongetwijfeld geloot wie naast hem mocht zitten. De huidige selectie heeft een fenomeen van weleer verder helemaal niet nodig. Dat bleef gewoon een sponsordingetje. Het eerste is van zichzelf Ajax genoeg.

Een doelpuntje missen vanwege een volle blaas is een prachtig luxeprobleem

Wat deze middag heel wat interessanter had gemaakt, was een echte tegenstander. Het doet me oprecht pijn om te zeggen, maar voor de aartsrivaal kon ik vooraf al geen zenuwen opbrengen. Na een paar minuten was het zelfs duidelijk dat ze het moraal en niveau van FC Emmen hadden. Met als resultaat onder andere de frustratie die uit die rode kaart sprak.

Geen seconde dacht de ploeg in vuilniszakkenblauw in eigen kunnen. Ajax hoefde dus niet voluit te gaan. De klassieker als trainingspotje en dan met 3-0 winnen. Ergens wel jammer. Ik moest zo af en toe aan de mensen in Rotterdam denken.

Wie weet heeft haast niemand er het eindsignaal gehaald. Werden honden massaal uitgelaten. Werden vaatwassers in- en uitgeladen. Tientallen auto’s kregen toch maar eens een wasbeurt.

Een doelpuntje missen vanwege een volle blaas is zo gezien een prachtig luxeprobleem.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax