Het denkbeeldige horloge van Ziyech - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
10319 keer gelezen

Het denkbeeldige horloge van Ziyech

Een mooi moment tegen het einde van een zinderend potje voetballen tussen Ajax en Benfica. Bij een 0-0-stand in minuut negentig besloot Rui Vitória nog maar eens te wisselen. Een gelijkspelletje leek hem het hoogst haalbare. Daar dacht Hakim Ziyech totaal anders over.
Hakim Ziyech heeft een onzichtbaar horloge! © Ajax Images

Het viel me zomaar op. De Portugezen besloten genoegen te nemen met een gelijkspel en wisselden in blessuretijd om de boel te vertragen. Aanvaller Rafa Silva slofte tergend langzaam richting zijlijn, waar Franco Cervi klaar stond.

Je zou verwachten dat ook Ajax het wel even goed vond allemaal. Je neemt in de negentigste minuut geen onnodige risico’s meer en soms moet je een puntje omarmen, zo stelde Erik ten Hag vooraf ook.

Toch dacht Ziyech daar volstrekt anders over. Het was gaaf om te zien. Terwijl Silva geen enkele haast had om de dug-out op te zoeken, zocht de spelmaker van Ajax oogcontact met scheidsrechter Ruddy Buquet.

‘Hallo, scheidsie, joehoeee, hou je even in de gaten wat hier allemaal gebeurt?’

Ziyech wees met driftige vingergebaren op het denkbeeldige horloge om zijn pols. De middenvelder wilde maar zeggen: ‘hallo, scheidsie, joehoeee, hou je even in de gaten wat hier allemaal gebeurt? Trek je wel even tijd bij dadelijk…?’‘

Ziyech vond gehoor bij de Fransman, die een geruststellend knikje gaf, zo van: ‘oui, ik heb je gezien mon ami.’

Ik vond het mooi. Vrijwel iedereen in het stadion omarmde een 0-0-gelijkspel, maar daar wilde Ziyech helemaal niks van weten. Het kon nog, het moest nog en het zou nog!

Hoe het afliep weten we inmiddels. In de 92e minuut schoot Noussair Mazraoui de Johan Cruijff Arena in vuur en vlam. Gekkenhuis op de tribune.

Ziyech had het voorzien.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax