Of ga naar de homepage van
Vorig seizoen won Ajax eenvoudig met 4-0. © Pro Shots
Nieuws
748 keer gelezen

Drie dingen die je moet weten over sc Heerenveen – Ajax

De interlands zitten erop en het is weer tijd voor de eredivisie. Ajax hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Er moeten drie punten worden behaald om in het spoor van PSV te blijven. Daarom drie dingen die je moet weten over Heerenveen – Ajax.

Geen Tagliafico
Ajax moet het in Friesland doen zonder Nico Tagliafico. De Argentijn heeft in de oefenwedstrijd tegen Brazilië een heupblessure opgelopen. Het is een flinke streep door de rekening, want de linksback was de afgelopen weken lekker op dreef.

Erik ten Hag wilde tijdens de persconferentie nog niet verklappen wie zijn vervanger wordt, maar de trainer ziet in Daley Blind en Max Wöber wel de grootste kanshebbers. Fox Sports polste bij Frenkie de Jong ook nog even of hij interesse heeft in een rol als centrumverdediger, maar de middenvelder bewaart na de blamage in Eindhoven geen fijne herinneringen aan die positie.

Garantie voor doelpunten
Heerenveen-uit staat meestal garant voor veel spektakel en doelpunten. Met een gemiddelde van 3,8 treffers per wedstrijd lijkt het erop dat we vanavond weer een flink aantal goals kunnen verwachten.

Als we kijken naar de laatste drie confrontaties tussen beide ploegen, dan was het vooral Ajax dat met ruime cijfers zoals 0-4 en 5-1 won. De misschien wel meest spectaculaire uitslag ooit stamt uit 1950, toen Heerenveen – met dank aan cultheld Abe Lenstra – een 5-1 achterstand omtoverde in een 6-5 overwinning.

Bijzonder affiche voor Olde Riekerink
Voor Heerenveentrainer Jan Olde Riekerink is de wedstrijd tegen Ajax een bijzonder affiche. De oefenmeester werkte in totaal namelijk elf jaar bij Ajax als onder andere jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij Ajax 1.

Olde Riekerink weet uit zijn tijd bij Ajax dat de uitwedstrijden tegen Heerenveen altijd lastig zijn. “Toen ik assistent was van Jan Wouters bij het eerste van Ajax gingen we met knikkende knieën naar Heerenveen. Hopelijk is dat nog steeds zo,” stelt de trainer tegenover HeerenveenTV.

Ajax en Heerenveen trappen vanavond om 20.45 uur af in het Abe Lenstra Stadion.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €5 * lid tot einde seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax