Of ga naar de homepage van
281 keer gelezen

AJS-lid Nick (13) dolblij met kicksen Mazraoui

De dertienjarige Nick Bertina kan zijn geluk niet op! Hij deed mee aan een prijsvraag van Ajax Jonge Schare, won en kreeg gesigneerde kicksen van Noussair Mazraoui thuisgestuurd.
Nick: 'Ik ga er niet op voetballen, ben er zuinig op!' © Nick Bertina

Noussair Mazraoui is dit seizoen ambassadeur van Ajax Jonge Schare en in die rol gaf hij een setje van zijn voetbalschoenen weg. Natuurlijk voorzien van twee persoonlijke krabbels. Op elke pantoffel eentje. Als lid van Ajax Jonge Schare kon je de schoenen winnen. 

Daarvoor moest je natuurlijk wel wat doen. Wij vroegen ons af: heeft Mazraoui eigenlijk al een stadionliedje…? De conclusie was dat de rechtsachter die nog niet heeft. We vroegen onze leden daarom eens mee te denken. Verzin een catchy liedje en maak als dank kans op de voetbalschoenen van ‘Nous’.

We kregen veel inzendingen binnen, maar het meest enthousiast werden we van de inzending van de dertienjarige Nick. Hij kreeg de kicksen thuisgestuurd en we belden hem nog even voor een reactie.

Hey Nick, gefeliciteerd!
“Thanks, ik ben er onwijs blij mee!”

Wat vind je van Mazraoui?
“Ik vind hem geweldig. Hij is lekker fel. Ik ben zelf ook verdediger en kijk dus goed hoe hij dekt en de bal afpakt. Daar kan ik veel van leren.”

Wat ga je doen met de voetbalschoenen? Ga je erop spelen?
“Nee, echt niet! Ik ben er superzuinig op. Ik wil ze mooi schoon houden. Ze staan netjes op mijn kast in mijn slaapkamer en naast mijn met voetbal gewonnen bekers. Deze schoenen zijn ook een soort trofee, vind ik.”

Welk liedje had je bedacht?
“Ik koos voor een liedje van de Zware Jongens met de titel ‘Jodeljump’. Daarin hoor je op een gegeven moment ‘hoempa-hoempa-hoempa-te-te-te, te-te-te’. Toen dacht ik: daar kan ik wel iets mee. Toen maakte ik een filmpje met ”hoempa-hoempa-hoempa-maz-ra-oui, maz-ra-oui’. Die stuurde ik naar jullie toe.”

We werden er wel vrolijk van. Waarom juist dat liedje?
“Het is een stoer liedje en je kunt het makkelijk meezingen. Je pakt het snel op en dat is wel handig natuurlijk. Ik vind dat Mazraoui inmiddels wel een eigen liedje heeft verdiend!”

Is Mazraoui ook je favoriete Ajaxspeler?
“Nee, dat is Lasse Schöne. Ik vind hem heel goed en kan genieten van zijn vrije trappen.”

Met Heerenveen-uit, Benfica-thuis en de klassieker staan we voor een spannend Ajaxweekje. Hoe komen we die door, denk jij?
“Als Mazraoui fit is, dan gaan we sowieso knallen. Ik hoop dat hij kan spelen, want hij had liesklachten. Wat ik van de klassieker denk? Hmmm…. die winnen we met 3-1.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €5 * lid tot einde seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax