Of ga naar de homepage van
Deze 3739 Ajacieden maakten indruk op de aanwezige Duitsers. © Pro Shots
Nieuws
18305 keer gelezen

Uitvak Ajax verzamelt nog meer complimenten dan spelers

Het klonk natuurlijk al door en dus hebben wij een klein beetje research gedaan. Niet te veel, want wat we zochten was snel gevonden. Het regent namelijk complimenten voor de 3739 Ajaxsupporters die in de Allianz Arena het uitvak bevolkten.

De avond van de uitwedstrijd tegen Bayern München werd een bijzondere, om niet te zeggen dat de complete awayday bijzonder geslaagd was. Lekker bier drinken op het Oktoberfest en daarna je club aanmoedigen, een betere combi bestaat niet!

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, speelde Ajax met 1-1 gelijk en het werd hiermee in feite nog tekort gedaan. De ploeg van Erik ten Hag kreeg genoeg kansen op een tweede doelpunt, maar liet die stuk voor stuk onbenut.

Desondanks maakten de Ajaxtalenten indruk, zoals het volle uitvak dit deed vanaf de derde ring. Het gezang en de aanmoedigen bleven niet onopgemerkt, zo blijkt wanneer we een rondje Twitter doen. Een klein rondje was genoeg, want het regent loftuitingen.

Vooral de complimenten van @NaptoFCB zijn leuk. Hut ab! Napto heet blijkbaar Martin en zijn opmerking dat de Ajaxsupporters lekker gingen – beste uitvak sinds jaren – krijgt ook nog eens de nodige bijval. Uiteraard liken Ajacieden de betreffende tweet, maar in de reacties komen we antwoorden in het Duits tegen.

En zo vind je wel meer tweets als je een korte zoektocht op poten zet. Dat Donny van de Beek en Erik ten Hag de uitsupporters loven voor hun support is ook leuk, maar als je het hoort uit de mond van supporters van Bayern München, weet je zeker dat de sfeer in het uitvak dikke prima was. Dit terwijl ze best wat zijn gewend in Duitsland.

Overigens maakten de beelden vanaf de derde ring van de Allianz Arena niet alleen indruk op de aanwezige Duitsers, maar gingen diverse foto’s en filmpjes uiteraard het wereldwijde web over. Zo kon iedere voetballiefhebber meegenieten van het showtje dat de Ajacieden weggaven.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax