Of ga naar de homepage van
Nico ging er vorig seizoen stevig in en kreeg zelfs rood. © Pro Shots
Nieuws
3083 keer gelezen

Drie dingen die je moet weten over PSV – Ajax

De wedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. We zijn pas amper klaar met het nagenieten van een Europees avondje of we gaan alweer bij PSV op bezoek. Vorig seizoen werd het doemscenario voor Ajax werkelijkheid en dus zal de ploeg revanche willen nemen op de lampenclub. Hier drie dingen die je moet weten over PSV – Ajax.

Van Bommel verwacht heksenketel
Topwedstrijden brengen altijd iets extra’s met zich mee en dat weten de supporters van PSV ook. Vorig seizoen viel er voor de Eindhovenaren genoeg te juichen in de wedstrijd tegen Ajax. Trainer Mark van Bommel verwacht dat ook deze editie de fans van zich laten horen. “Het was een sfeer die een beetje onbeschrijflijk is. Ik ga ervan uit dat onze fans zondag weer zoiets gaan creëren. Dat hebben wij ook nodig. Ze kunnen de ploeg dragen,” aldus Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad.

Ajax wordt gesteund door een vol uitvak. Er reizen zondagmiddag zo’n 1200 Ajacieden af naar Eindhoven om hun club naar de overwinning te schreeuwen. Dit zijn er minder dan vorig jaar, als gevolg van het vuurwerkincident. Hopelijk weet de ploeg van Erik ten Hag het stadion stil te krijgen en het uitvak – het liefst meerdere malen – te laten juichen.

De Ligt, Huntelaar en Neres onzeker
Er staan behoorlijk wat vraagtekens achter de namen van Matthijs de Ligt, Klaas Jan Huntelaar en David Neres. Het is nog allesbehalve duidelijk of het drietal in Eindhoven van de partij is.

Huntelaar moest in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene het veld vroegtijdig verlaten met een hamstringblessure. De wissel leek vooral uit voorzorg, maar toch trainde de spits afgelopen donderdag apart van de groep. Dat gold ook voor Neres, die een tik incasseerde tegen de Grieken.

Ook voor De Ligt wordt het een race tegen de klok om op tijd fit te zijn. Uit een mri-scan bleek dat hij de binnenband van zijn knie heeft verrekt, zo meldt De Telegraaf. Door de blessures kan het dus nog flink puzzelen worden voor Ten Hag. Kiest de oefenmeester voor Carel Eiting of Donny van de Beek? En wie komt er in de spits te staan? Het blijft allemaal nog even een verrassing.

Evenwichtige statistieken
Statistieken zeggen lang niet altijd alles, maar het is altijd wel interessant om ze voorafgaand aan een wedstrijd erbij te pakken. Als we kijken naar de laatste ontmoetingen tussen PSV en Ajax, dan zijn beide clubs compleet in balans. Van de twintig voorgaande onderlinge duels wonnen beide clubs er acht en eindigde het vier keer in een gelijkspel.

Zowel Ajax als PSV kwam doordeweeks uit in de Champions League, iets wat voor de Eindhovenaren niet altijd in het voordeel werkt. PSV verloor namelijk de laatste twee thuiswedstrijden tegen Ajax in een weekeinde na een Europese wedstrijd. Dit gebeurde voor het laatst in 2016, toen Ajax met 2-0 in Eindhoven won. Dit was ook gelijk de laatste uitoverwinning van Ajax op PSV.

Beide clubs zijn na vijf competitiewedstrijden nog ongeslagen, alleen morste Ajax thuis tegen Heracles punten, waardoor de lampenclub aan kop gaat in de eredivisie. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dus zijn we heel benieuwd wat de eindstand wordt. Eén ding is zeker: er wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt in het Phillips Stadion.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax