Of ga naar de homepage van
4069 keer gelezen

Tadic over staartje warming-up: ‘Ik heb het nodig’

Wie dit seizoen bijtijds aanwezig is bij een wedstrijd van Ajax valt het ongetwijfeld op. Als de overige spelers na de warming-up naar binnen gaan, verzamelt Dusan Tadic een paar ballen en knalt hij die stuk voor stuk op doel. Waarom?
Tadic schiet extra op doel voor het goede gevoel. © Pro Shots

“Voor het goede gevoel,” luidt het antwoord van Tadic in gesprek met Ajax Life. De Serviër meldt zich steevast als laatste in de kleedkamer omdat hij nog een keer of drie, vier korte dribbels onderneemt om vervolgens de bal op doel te schieten.

“Tijdens de warming-up komen er weinig oefeningen voorbij waarbij we dribbelen en schieten. Ik hou er zelf van om dat gewoon een paar keer te doen. Het is niet iets nieuws, ik doe dit altijd,” vervolgt Tadic.

Het ziet er soms wellicht een beetje overdreven uit, maar de aanvaller voelt dat hij het nodig heeft. En als Tadic (29) zich er goed bij voelt? Lekker laten gaan, want het betaalt zich tijdens de negentig minuten voorlopig dubbel en dwars uit.

Tadic is volop bij doelpunten betrokken. Iets vaker trouwens in de rol van aangever dan als afmaker, zoals we ook bij het tweede doelpunt tegen AEK Athene zagen. Hij gaf vanaf rechts een voorzet die door Donny van de Beek werd afgemaakt.

“Het is belangrijk om vooraf het goede gevoel op te wekken en als je ouder en ouder wordt, begrijp je je lichaam steeds beter. Ik heb het gewoon nodig.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax