Of ga naar de homepage van
De Uefa neemt natuurlijk ook weer Champions League-ballen mee! © Pro Shots
Blog
5327 keer gelezen

Arena in rap tempo ‘Champions League-proof’

Donders nog aan toe, dit is mij het weekje Ajax wel hoor! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn hoofd gonst in elk geval van de spanning...

Dat gevoel van onrust begon al op maandagmorgen. Als ik het Arenadek op stuur, dan zie ik daar de Champions League-vrachtauto al in alle vroegte geparkeerd staan. Deze veelwieler staat ramvol met de benodigde Champions League-versieringen. Of ‘branding’ met een duurder woord.

Met de inhoud van deze vrachtauto wordt de Johan Cruijff Arena getransformeerd tot een volledig Champions League-proof stadion. Borden, wegbewijzering, reclameborden, vlaggen en boarding. Alles in de bekende kleuren en met de vertrouwde uitstraling. De complete Uefa-karavaan komt op bezoek om het stadion tijdelijk over te nemen.

Het is sowieso bedrijvig rond de plek waar het woensdag allemaal moet gebeuren. Al op dinsdag staat het Arenadek al aardig vol met televisie- en satellietwagens. Overal rollen mannetjes bekabeling uit. De spelers van AEK Athene trainen vandaag al in de Arena en de trainers kijken vast vooruit op de wedstrijd. De Champions League is groot en je merkt het aan alles.

De complete Uefa-karavaan komt op bezoek om het stadion tijdelijk over te nemen.

Op de tribunes worden alle stijf uitverkochte stoeltjes alvast voorzien van de witte vlaggetjes die we zo goed kennen van Europese avonden. Dit fenomeen werd in 1994 geïntroduceerd en de tegenstander was destijds, jawel, AEK Athene. In de nok van het stadion wapperen vlaggen van de Uefa.

Voor de fijnproevers en verzamelaars is er goed nieuws: de clublogo’s en de speeldatum staan in de groepsfase weer op de vlaggetjes geprint. Dat is al een hele poos geleden, maar een oude traditie wordt hiermee weer in ere hersteld.

De Arena wordt in rap tempo klaargestoomd voor wat hopelijk een magisch avondje Ajax blijkt. De spanning is overal voelbaar. Ik probeer nog maar niet te denken aan PSV – Ajax, die zondag alweer op het programma staat… Het lukt amper.

Mij benieuwen hoe ik me zondagavond voel rond de klok van zeven uur…

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax