Of ga naar de homepage van
155 keer gelezen

Ajax mengt zich in Kiev weer tussen Europese elite!

Ajax is terug op het niveau waar we de club het liefst zien: in de Champions League! Het toernooi moest het maar liefst vier seizoenen zonder de club stellen, maar nu zijn we terug. En hoe! Er werd volop gejuicht na het doelpuntloze gelijkspel tegen Dinamo Kiev en daar hebben wij foto's van.
Blijdschap is mooi en het delen van vreugde is fijn! © Pro Shots

Het was niet alleen een lang en bewogen duel, het werd in Oekraïne ook een lange en bewogen dag. Vraag dat maar aan de 278 Ajacieden die het uitvak wilden bevolken. De supporters werden diverse keren belaagd door volk waarvan de sympathie bij Dinamo Kiev ligt.

Er werd ook geprobeerd om hekken, stoelen en vuurwerk naar het uitvak te gooien, wat voor de nodige schrik zorgde. Al met al was het best een heftig tripje. Toen er eenmaal werd gevoetbald, wisten de Ajacieden de gemiddelde Oekraïner snel stil te krijgen. 

Het enige probleem was dat het uitvak ook 'stil' bleef. Althans, er kon niet gejuicht worden. We hoorden wel gevloek na het missen van weer een kans. Het bleef daardoor lang spannend, maar richting het volmaken van de negentig minuten groeide het vertrouwen. Was er niet eens een doelpunt nodig?

Het antwoord bleek 'nee' te zijn. De drie treffers in Amsterdam waren voldoende om de Champions League te bereiken, het trio doelpunten werd in Kiev nog eens uitgebreid gevierd. Ajax keert terug in het kampioenenbal, het Europese avontuur is pas net begonnen!

De foto's zijn van Ajax Life, Ajax Images en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, neem dan een momentje om jouw mening te laten horen. Wij zijn op zoek naar de Ajacied van de Wedstrijd en jij bepaalt wie het wordt! Welke speler vond jij uitblinken in Kiev? Stemmen doe je op onze speciale wedstrijdpagina!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €5 * lid tot einde seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax