Capaciteit JC Arena iets omhoog door nieuwe stoelen - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
661 keer gelezen

Capaciteit JC Arena iets omhoog door nieuwe stoelen

De capaciteit van de Johan Cruijff Arena is de afgelopen tijd verhoogd. Dit heeft niet zozeer te maken met een verbouwing of andere renovatie, maar met het inschroeven van de nieuwe, rode stoeltjes. De huidige capaciteit bedraagt 54.846 stoelen, een verhoging van zeshonderd.
Dit sfeervolle plaatje dateert van Ajax - Standard Luik. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De capaciteit bedroeg 51.200 toen het stadion in de zomer van 1996 als betonnen bak werd opgeleverd, maar er is sindsdien veel gebeurd. Dug-outs zijn verplaatst, grachten gedempt, omlopen uitgebreid en ook het inbouwen van rode stoeltjes is bijna voltooid.

Wij kregen een tip van een oplettende lezer van de VI Seizoengids, waarin 54.846 wordt genoemd als huidige capaciteit van het onderkomen van Ajax. Dit hebben we gecheckt bij de persafdeling van de Johan Cruijff Arena en wat blijkt? Dit klopt!

“De capaciteit is inderdaad iets gestegen door de nieuwe stoelen,” bevestigt een woordvoerster tegenover Ajax Life. Overigens is het de bedoeling om snel ook de laatste rode stoeltjes op de hoofdtribune te schroeven.

De nieuwe stoeltjes zijn besteld, maar het proces van productie en levering heeft wat vertraging opgelopen. Daardoor werd de start van het nieuwe seizoen onhaalbaar. Er gaat nog wat tijd overheen, maar gaat echt niet lang meer duren voor het zo ver is.

Misschien is de JC Arena 15 september op de dag van Ajax – FC Groningen al helemaal rood. Dat blijft even afwachten.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€,5,- * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een proeflidmaatschap en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax