Of ga naar de homepage van
27 keer gelezen

Ajax Vrouwen plaatst zich voor Women’s Champions League!

De speelsters van trainer Benno Nihom hebben Ajax 1 alvast het goede voorbeeld gegeven. De Ajax Vrouwen speelden maandagmiddag met 0-0 gelijk tegen het IJslandse Thor/Ka en dat was genoeg voor een plek in het hoofdtoernooi van de Uefa Women’s Champions League!
Ajax Vrouwen geeft Ajax 1 vast het goede voorbeeld! © Ajax Images

Het is een flinke opsteker voor de ploeg van Nihom. In het Solitude Stadium in Belfast had Ajax Vrouwen aan een gelijkspel genoeg om zich een plaats bij de laatste 32 clubs te verschaffen. Gescoord werd er in een bij vlagen stevig duel dus niet, maar daar zal achteraf niemand rouwig om zijn.

Het is voor Nihom een flinke klus om het team naar zijn hand te zetten om de doodeenvoudige reden dat er zowat een volledig nieuwe ploeg staat. Veel speelsters vertrokken richting een nieuwe uitdaging en zodoende kwam er ook een klein legertje nieuwe speelsters.

“Een groot deel van de groep is nieuw en iedereen moet aan elkaar wennen,” stelde Nihom dan ook terecht voorafgaand aan de wedstrijd op de clubwebsite. De trainer wist dat de IJslandse ploeg een taaie kluif zou zijn. “Het is een fysiek sterke ploeg met veel loopvermogen.”

Fysiek stevig was het inderdaad bij vlagen en Thor/Ka haalde de eindstreep dan ook niet met elf speelsters. Calderon zag tweemaal geel en kon gaan douchen. De Ajax Vrouwen waren met name in de tweede helft een aantal keer dichtbij een treffer, maar de goal viel niet. Zelf incasseerde de ploeg echter ook geen doelpunt, waardoor er uitstekende zaken werden gedaan.

Nu plaatsing een feit is, richten de ogen zich richting Nyon. Daar vindt vrijdag 17 augustus de loting plaats voor het hoofdtoernooi van de Uefa Women’s Champions League. Vanaf 14.00 uur worden de balletjes opengedraaid.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €7,50* lid voor een half seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax