Of ga naar de homepage van
29 keer gelezen

Van de Beek is één van de zestien basisspelers van Ten Hag

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax’ seizoensopener tegen Heracles ging Erik ten Hag in op vragen over Donny van de Beek. De middenvelder stak na afloop van Standard-uit (2-2) zijn teleurstelling over zijn reserverol niet onder stoelen of banken. De coach spreekt geruststellende woorden.
Donny hoeft zich volgens Ten Hag geen zorgen te maken. © Pro Shots

Van de Beek viel tweemaal achter elkaar uit de startopstelling en uitte daarover in Sclessin zijn ongenoegen. Hij zwakte zijn uitspraken over dat hij sowieso nog een jaar in Amsterdam blijft af en stelde niet met deze rol te kunnen leven.

Ten Hag neemt het zijn pupil niet kwalijk. “Donny hoeft zich geen zorgen te maken. Ik ben blij dat hij teleurgesteld is, maar hij moet ook beseffen dat hij niet alles kan spelen. We gaan een jaar in met minimaal 45 te spelen wedstrijden, hopelijk zelfs meer. Dan weet je dat de prijzen aan het eind verdeeld worden. Dan moet je spelers fris en scherp houden.”

Dat Van de Beek zich geen zorgen hoeft te maken, bekrachtigde Ten Hag door te stellen dat de middenvelder zaterdag tegen Heracles in de basiself begint. “Hij gaat gewoon spelen. En dinsdag (tegen Standard Luik) is hij ook basisspeler,” aldus de trainer stellig tegenover de aanwezige media.

“We zijn klaar voor zaterdag, maar we moeten goed doseren,” legt Ten Hag uit. “We hebben gelukkig een brede groep. Dat is ook een bewuste keuze. We hebben meer dan elf basisspelers nodig. We gaan straks een ritme in van om de drie dagen een wedstrijd. Dan wordt de belasting groot.” Ten Hag wil er maar mee zeggen dat hij iedereen, dus ook Van de Beek, hard nodig heeft.

De oefenmeester vertelde dat hij Van de Beek niet apart heeft uitgelegd waarom hij niet speelde. “Je legt niet elke keuze uit. Ik heb wel aan de hele groep toegelicht dat we meer dan elf basisspelers hebben. Nu is Donny er eventjes uitgevallen, maar hij is gewoon basisspeler. Kijk alleen maar naar het aantal doelpunten wat hij vorig jaar maakte.”

Het lijkt er een beetje op alsof de trainer Van de Beek op scherp heeft willen zetten, maar in zo veel woorden zei hij dat natuurlijk niet. “Er is veel interne concurrentie. Dat is ook goed voor spelers en hun motivatie. Je kunt nooit verslappen. Geen moment, ook niet op trainingen. Negentig procent is niet goed genoeg, het moet honderd procent zijn.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax