Of ga naar de homepage van
20 keer gelezen

Ten Hag denkt dat Ajax minimaal 27 keer moet winnen

Ajax had eigenlijk maar weinig punten nodig toen het onder Frank de Boer een kwart schalen verzamelde. Een puntje of 70 was meestal wel genoeg. Tijden zijn veranderd, weet ook Erik Ten Hag. Hij vermoedt dat zijn ploeg minimaal 27 keer moet winnen.
Een marge van twee weggeven mag in de eredivisie al helemaal niet... © Pro Shots

Als het Ajax lukt om 27 keer te winnen, praat je al over 81 punten. Dit aantal punten wist De Boer nooit te bereiken. En onder Ten Hag moet het ook maar even gebeuren, al lijkt het tegenwoordig een vereiste om kampioen te worden.

“We zullen keihard moeten werken om het sterke team te worden dat we op basis van onze brede selectie kunnen zijn,” aldus Ten Hag tegenover Ajax TV. “Het doel is duidelijk: kampioen worden.”

“Om kampioen te worden, hebben we punten nodig. Veel punten, we moeten veel duels in winst omzetten. Ik denk dat we midden-80 punten nodig hebben. De eis voor iedere wedstrijd is uiteraard dat we moeten winnen. Dat is ook realiteit in Nederland: we moeten zeker 27 of 28 keer winnen om kampioen te worden.”

Dat liegt er niet om, iedere tegenvaller kan grote gevolgen hebben. De laatste seizoenen kwam Ajax slecht uit de startblokken, waarna het niet lukte om een achterstand weg te werken. Dat moet dit seizoen anders en daar zijn ook mogelijkheden voor gecreëerd.

“Of dit druk met zich mee brengt? Ja, maar dat is normaal. Die druk voelen ze ook in Eindhoven en Rotterdam. Wij willen graag kampioen worden, dus moet je die eis op jezelf leggen. We moeten omgaan met die druk en dankzij die druk kun je ook groeien, dat willen we allemaal.”

Het fijne is dat Ten Hag kan werken met een veel betere en bredere selectie dan vorig seizoen soms het geval was. “Het is duidelijk dat we zaken als blessures en vormverlies moeten kunnen opvangen. Ook tactisch kunnen we keuzes maken. We bekijken per wedstrijd wat de beste opstelling en formatie is.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax