Of ga naar de homepage van
30 keer gelezen

Balvaste middenvelders hebben prioriteit voor Ten Hag

Het is en blijft nog eventjes zoeken naar de ideale samenstelling van het middenveld. Als vanouds zijn Ajacieden sterk aan de bal, maar er wordt soms ook iets extra’s gevraagd. Toch heeft Erik ten Hag het volste vertrouwen in zijn balvaste jongens.
Zo kunnen we Ten Hags keuzes weer wat beter plaatsen. © Pro Shots

Geef Ajax de bal en binnen een paar tikken kan er doelgevaar ontstaan. Maar ontfutsel Ajax de bal en je maakt goede kans om zelf een aanval op te zetten. Standard Luik kan erover meepraten en doet dat enthousiast, nadat het was teruggekomen tot 2-2.

Het inbrengen van Donny van de Beek had een positief effect op het spelbeeld, ook al liep het alsnog fout af. Had de trainer misschien eerder moeten ingrijpen. “Dat denk ik niet,” antwoordt Ten Hag in De Telegraaf.

“Op het middenveld stonden met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in,” maakt hij duidelijk. Het punt is alleen dat tegen het einde niet alle balvaste jongens nog even balvast waren.

Dat erkent Ten Hag. “Maar zoals ik al zei: ik heb vertrouwen in ze. Deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan. We hebben kansen gehad op de 0-3 en 1-3, die ballen moeten binnen. Daar moet je je als speler bewust van zijn.”

Het feit dat Ten Hag graag speelt met balvaste jongens – Carel Eiting kun je ook best in die categorie indelen – vertelt misschien ook iets over de reserverol van Van de Beek. Het genoemde kwartet trekt het spel graag naar zich toe, Donny voetbalt soms ook wedstrijden waarin hij amper voorkomt.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax