Of ga naar de homepage van
758 keer gelezen

Latjetrap in Graz

Het is uitstekend toeven in het Oostenrijkse Graz voor de 800 Ajaxsupporters die hun club achterna zijn gereisd. De stad is ronduit gemoedelijk, de temperatuur tikt de 31 graden aan en oh ja: er was bier bij de laatste training in de Merkur Arena.
Hoevaak heb jij de lat al geraakt Frenkie? © Ajax Images

Het was een bijzonder tafereel: Ajaxsupporters konden tijdens de laatste training in het stadion niet alleen een pilsje nuttigen, het gerstenat werd ook nog eens naar ze toegebracht. De verkoper was zelfs niet te beroerd om het bier nog even flink op te schuimen bij de aflevering. Service hoor!

De laatste training was sowieso leuk om te bekijken. Er werd een aantal toffe partijvormen gedaan, waarin veel werd gescoord en ook werd er lang afgewerkt op doel. Voor de mensen langs de kant zijn dat oefenvormen die leuk zijn om te volgen. Wie heeft het vizier op scherp staan en wie niet? Valt er iets uit af te leiden?

Er werd eigenlijk nergens moeilijk over gedaan en dat is gewoon hartstikke fijn. Ook de media konden rustig langs het veld lopen en een plekje achter het doel zoeken, waar de Ajaxspelers naar hartenlust op aan het afronden waren.

Niets is mooier dan het geluid van een bal die uiteenspat op de kruising in een vrijwel leeg stadion.

Daarbij was het zaak om goed op te letten, want er vloog wel eens een bal naast. Als je dan net op je mobieltje aan het pielen bent, dan kan het zomaar zijn dat Noa Lang je het licht onbedoeld uit de ogen schiet.

De jongeling schoot nogal eens over en naast, maar had zichtbaar lol in de training. Hakim Ziyech had het vizier goed op scherp staan en schoot een aantal ballen strak in de winkelhaak, tot groot genoegen van de supporters op de tribune. Ook Klaas Jan Huntelaar plaatste de bal een aantal keer nauwkeurig in de hoek, buiten het bereik van de doelman.

Het allermooiste van het afwerken in een zo goed als leeg stadion is echter een bal op de lat. Niets is mooier dan het geluid van een bal die uiteenspat op de kruising. De supporters werden ook op dat punt op hun wenken bediend, want er leek bij vlagen wel een magneet in het raamwerk van het doel te zitten…

Veel ballen vlogen namelijk snoeihard tegen de paal of de lat, met een keiharde TAK tot gevolg. De galm van die ‘voltreffers’ over de lege tribunes is heerlijk. Van mij mogen de Ajacieden woensdagavond hetzelfde doen, als de bal er dan maar wel onderkant lat of binnenkant paal invliegt.

Afgesproken?

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax