Of ga naar de homepage van
41 keer gelezen

Puzzelen: Komt Sturm Graz nog te vroeg voor Ajax?

Puzzelen. Flink puzzelen. Dat is waar Erik ten Hag in aanloop naar het belangrijke treffen met Sturm Graz mee bezig is. Welke elf namen zet hij op het wedstrijdformulier woensdag? De coach lijkt er nog niet helemaal uit.
Dolberg of Huntelaar...? Wie staat er woensdag? © Pro Shots

En dat laatste is ook niet zo gek. Donderdagmiddag speelde een groot deel van de beoogde basisopstelling tegen Wolverhampton Wanderers. Het werd 1-1.

Moeten we ons blindstaren op die uitslag? Nee. Toch is de vraag terecht of Sturm Graz niet te vroeg komt… Staf en spelers hebben nog flink wat werk te verrichten, zoveel is wel duidelijk. Tegen de Wolves oogde de ploeg op momenten wat lusteloos en niet iedereen leek even scherp. Maar is dat gek na een intensieve trainingsweek?

“Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig,” legt Ten Hag uit in gesprek met De Telegraaf. “Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz.”

Twijfelgevallen zijn er inderdaad genoeg. Zo zijn Daley Blind en Nico Tagliafico pas net ingestroomd en Dusan Tadic sluit zondag pas aan. Verder kon Erik ten Hag tegen de Wolves geen beroep doen op Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Max Wöber. Oh, en dan zijn er ook nog spelers als Donny van de Beek en Frenkie de Jong die net terugkomen van blessures. Kasper Dolberg lijkt ook nog op de weg terug en Zakaria Labyad is geschorst voor woensdag. Kortom: puzzelen dus.

Ten Hag is er niet verbaasd over. “Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben. Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax