Of ga naar de homepage van
71 keer gelezen

Kaasplankje uit Amsterdam? Neem een Arenakaasje!

Voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld, horen wij wel eens. In het kader van bijzaken: dit jaar bestaat de Arenakaas vijf jaar. Jazeker!
Dat logo moet nog ff anders, maar dat volgt vast! © My ArenA

We horen jullie denken: ‘huh, wat, Arenakaas? What the…’ Logisch, daarom een kleine toelichting naar jullie toe. Zo zijn we namelijk ook. Dat weten jullie.

Vijf jaar geleden was er eens een duurzame ondernemer die op een onverwacht moment met zijn vrouw de Johan Cruijff Arena bezocht. Deze ondernemer heet Andy Verdonk en diens vrouw is groot Ajaxsupporter. Vaak is het andersom, maar nu dus niet. Opzich al leuk.

Andy is oprichter en eigenaar van FOODJOY, een onderneming die bezig is met voedingsprojecten en educatie. Toen Andy de wedstrijd Ajax – FC Groningen bezocht, ging het spelletje grotendeels aan hem voorbij, maar hij zag wel mogelijkheden om dingen te doen met het gras.

“Ik zag het meteen helemaal voor me,” vertelt Andy in My ArenA, het magazine van ons stadion. “Van Arenagras naar Arenakaas. Toen ik het plan voorlegde aan de Arena kreeg ik een positieve reactie.”

Die positieve reactie dateert inmiddels van vijf jaar geleden en dus kon Andy aan het werk, samen met Willem Kuiper van boerderij de Dikhoeve uit Ransdorp. Het gemaaide gras dat van de mat afkomt, gaat nu allemaal op de composthoop in Amsterdam Noord. Maar dan is het uiteraard nog geen kaas.

De compost levert mest op, waarmee weilanden worden bemest. Hier grazen onder meer 600 schapen die jaarlijks 185.000 liter melk produceren. Van die melk wordt dus onder andere kaas gemaakt. Arenakaas wel te verstaan.

Oh enne, dan nog even iets: naast de kaas produceert boer Willem ook nog eens een heerlijke Arena Skeapsyoghurt, een ‘romige hangop’, zo lezen we. Prima, lekker en fijn. In het kader van bijzaken, that is.

Uiteraard snakken jullie nu naar een Arena kaasplankje en Arenayoghurt, dus pak even pen en papier voor de verkooppunten in Amsterdam: 

  • Erik's Delicatessen, Beukenplein 16
  • Fromagerie Abraham Kef, Marnixstraat 192B
  • De Kaaskamer, Runstraat 7
  • Landmarkt, Schellingwouderdijk 103

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax