Of ga naar de homepage van
31 keer gelezen

Contract Bergkamp nu officieel ontbonden bij Ajax

Lang stond Dennis Bergkamp nog op de website van Ajax genoemd als werknemer van de club, terwijl de wegen al lang en breed waren gescheiden. Met slaande deuren gingen Ajax en de voormalig ‘cultuurbewaker’ uit elkaar.
Zien we Bergkamp nog terug in de voetbalwereld? © Pro Shots

“Per 1 juli is zijn contract ontbonden,” zegt zijn advocaat Harro Knijff in gesprek met Het Parool. “We hebben een regeling getroffen.”

Het gaat wat ver om dat goed nieuws te noemen, want het is nooit goed nieuws als iemand als Bergkamp de club op deze manier verlaat. Vorig jaar december werd de oud-Ajacied op non-actief gesteld toen hij zich niet kon vinden in het besluit van de Ajaxdirectie om Marcel Keizer en Hennie Spijkerman de laan uit te sturen.

Bergkamp liet het er niet bij zitten en ging in beroep tegen de voorgenomen contractbeëindiging om de doodeenvoudige reden dat hij de motivaties van Overmars en Van der Sar niet kon volgen.

Er is nu hoe dan ook een financiële regeling getroffen, waardoor er een einde komt aan een slepende zaak. Knijff wil in Het Parool geen bedragen noemen. Feit is wel dat Bergkamp kreeg doorbetaald toen hij op non-actief stond: zo’n slordige 25.000 euro per maand.

Het is de vraag of we Bergkamp nog terugzien in het voetbalwereldje en in welke rol dat dan is.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax