Of ga naar de homepage van
52 keer gelezen

Donny en Frenkie nog altijd onzeker voor Sturm Graz

Donny van de Beek en Frenkie de Jong kampen nog altijd met fysiek ongemak. De twee maakten al wel speelminuten, maar het is nog maar de vraag of ze de uitverkochte seizoensopener tegen Sturm Graz halen. Het duo schoof bij AjaxTV aan voor een goed gesprek over hun kwetsuren.
Donny en Frenkie maakten tegen Anderlecht hun eerste minuten. © Pro Shots

“De blessure is nog niet helemaal weg, maar er zit wel verbetering in,” begint Van de Beek voor de draaiende camera van AjaxTV. “Ik ben blij dat ik ieder geval mijn eerste 45 minuten tegen Anderlecht heb kunnen spelen.” 

Donny liep net na de winterstop een blessure op aan zijn lies, maar voetbalde ondanks dat ongemak gewoon door. “Ik speelde met pijnstillers, maar had toch wel last. Dat merkte ik ook aan mijn spel. Ik speelde niet helemaal vrij meer.”

Over een kleine week staat het oh zo belangrijke duel met Sturm Graz op het programma, waarin Ajax een stap kan doen naar het veiligstellen van Europees voetbal. Of Donny fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen, moet nog maar blijken. “Het is afwachten hoe het deze week loopt. Ik kan wel met pijntjes spelen, maar het mag niet mijn spel belemmeren.” De middenvelder wil er eigenlijk maar mee zeggen dat hij dingen niet wil forceren. Het seizoen is ook na Sturm Graz nog heel erg lang.

Waar Van de Beek met pijn doorspeelde, moest De Jong vanaf de zijlijn toekijken. Frenkie: “Het heeft lang geduurd, misschien wel te lang. Het gaat nu de goede kant op en ik kan steeds meer doen.”

Frenkie scheurde in februari tijdens de training twee enkelbanden af en liep daarbij ook nog scheurtjes in zijn kuitbeen en binnenste enkelband op. De boel lag al met al aardig in de kreukels. “Er stonden acht tot twaalf weken herstel voor. We wilden PSV-uit halen en daarom ben ik toen te vroeg het veld weer op gegaan,” is de jonge Ajacied eerlijk.

Het te vroeg beginnen had consequenties: een peesontsteking aan de binnenkant van de enkel was het gevolg en acht tot twaalf weken werden ineens vier maanden. “Misschien had ik zelf beter moeten inschatten dat ik er nog niet klaar voor was.”

Ook voor Frenkie komt de voorronde van de Champions League misschien te vroeg. “Natuurlijk wil je er tegen Sturm Graz bij zijn, maar ik heb helaas geen toverstaf. Het is niet zo dat ik of iemand anders het ineens beter kan maken. Misschien had ik beter naar andere mensen moeten luisteren.” Welke andere mensen dat precies zijn, blijft onduidelijk.

Of Donny en Frenkie woensdag 25 juli fit genoeg zijn, is even afwachten. In elk geval heeft Ajax met de aankopen Daley Blind, Dusan Tadic en Zakaria Labyad niet de minste vervangers. Al is natuurlijk ook nog maar de vraag in hoeverre Bind en Tadic inzetbaar zijn. De Servische aankoop sluit pas zaterdag 21 juli aan bij de groep en Blind heeft ook nog een trainingsachterstand. Carel Eiting, Lasse Schöne en Noussair Mazraoui zijn eveneens opties om vacatures op het middenveld in te vullen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax