Of ga naar de homepage van

Top! Clubs stemmen voor vaste prijs kaartjes uitvak

Er geldt vanaf het nieuwe seizoen een vaste bruto adviesprijs voor alle uitvakken van de eredivisie. Dit is de uitkomst van een stemming die de clubs hebben gehouden. Het komt erop neer dat puur het wedstrijdkaartje voortaan 15 euro kost.
Ajax heeft altijd al volle uitvakken, nu tegen een zachter prijsje! © De Brouwer

Uitsupporters zijn zonder twijfel de meest loyale supporters – ze volgen hun club in weer en wind kriskras het land door – maar het zijn ook de supporters die het meeste geld kwijt zijn aan het steunen van hun club.

Dit wordt met ingang van seizoen 2018/2019 enigszins beperkt door 15 euro aan te houden als vaste prijs van het wedstrijdkaartje. Dit betekent over het algemeen niet dat je voor 15 euro klaar bent, het betekent wel dat je goedkoper uit bent.

De vaste kaartprijs komt er mede op initiatief van het Supporterscollectief Nederland, waar ook de Supportersvereniging Ajax deel van uitmaakt. Dit collectief is een orgaan waarin supporters van betaald voetbalclubs zijn verenigd en inmiddels uitgegroeid tot officieel gesprekspartner van de KNVB.

Officieel is geen sprake van een bindende afspraak, maar club hebben gestemd en zijn van plan de bruto adviesprijs te hanteren. De combikorting van 40 procent op een kaartje blijft gelden en wordt zelfs uitgebreid. Vanaf nu geldt de korting naast een trein- of buscombi ook bij een autocombi.

We hebben het even uitgerekend op basis van de prijsopbouw van kaartjes van vorig seizoen en met name toppers en uitduels waarbij Ajacieden met de auto welkom zijn, worden goedkoper. Het scheelt bij Heerenveen-uit al snel zeker een handvol euro. Bij enkele uitduels die al met een buscombi werden bezocht, zijn we een eurootje goedkoper uit.

Die 5 euro maken we onderweg van en naar Friesland op, daar gaat het helemaal niet om, maar feit is dat uitfans vanaf komend seizoen goedkoper uit zijn en vaker korting krijgen. Daar kan toch niemand op tegen zijn?!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax