Of ga naar de homepage van

Aftrap lunchduels naar 12.15 uur vanwege introductie VAR

Als je al niet van lunchwedstrijden houdt, dan hebben we slecht nieuws voor je. De aftrap van het vroege zondagduel wordt vervroegd van 12.30 naar 12.15 uur. Dit heeft alles te maken met de introductie van VAR (Video Assistant Referee) in de eredivisie.
Nog een kwartier eerder opstaan om op tijd bij de JC Arena te zijn. © De Brouwer

Vanaf de aftrap van seizoen 2018/2019 kan er een beroep worden gedaan op de videoscheids. Als er tijdens een wedstrijd iets discutabels gebeurt, worden de beelden erbij gepakt zodat de arbitrage een juiste beslissing kan maken.

Omdat het terugkijken en beoordelen van spelsituaties tijd kost, is besloten de aftrap van lunchduels een kwartier te vervroegen naar 12.15 uur. Op die manier wordt de extra uitloop opgevangen en kan Fox Sports bijtijds naar het volgende stadion schakelen waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Voetbalsupporters zijn het vrijwel nooit ergens over eens, maar nog afgezien van clubvoorkeur is de overheersende opvatting toch echt vrij duidelijk: niemand voetbalt graag om 12.30 uur, laat staan nog een kwartier vroeger…

Gelukkig is het niet meer zo extreem als vroeger toen alle risicowedstrijden min of meer standaard om 12.30 uur werden afgewerkt, maar als je straks aan de beurt bent om nog eerder richting stadion te moeten, is iedere keer er eentje te veel.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax