Of ga naar de homepage van

Veltman hoopt op eerste speelminuten als verjaardagscadeau

Wie Joël Veltman volgt op Instagram ziet dat de Ajacied dagelijks druk bezig is met de revalidatie van zijn zware knieblessure. Volgens de verdediger ligt zijn herstel op schema, al zien we hem hooguit pas in januari terug in de Arena.
Veltman revalideert nog tot zeker januari 2019... © Pro Shots

Inmiddels mag Veltman alweer voorzichtig lopen, nadat hij zes weken geleden werd geopereerd in Duitsland. Tijdens het thuisduel met VVV-Venlo om april scheurde Veltman de voorste kruisband van zijn rechterknie na een lompe beuk van Ralf Seuntjes. De schreeuw die volgde deed toen al het ergste vermoeden.

Voor Veltman betekende het de grootste klap in toch al een rotseizoen. De 26-jarige Ajacied heeft een contract tot de zomer van 2020, stond open voor een mooie transfer, maar kan deze nu voorlopig op zijn buik schrijven.

“De eerste weken waren moeilijk,” beaamt Veltman voor de camera’s van Voetbal Inside. “Maar het is gebeurd en ik kan het niet terugdraaien. Voor mij is het zaak er in januari weer te staan. Alles wat eerder lukt, is mooi meegenomen. Ik moet gewoon de knop omzetten, fit worden en dan zien we het wel weer aan het einde van volgend seizoen.”

Dus fit worden, seizoen in Amsterdam afmaken en dan alsnog de stap maken? “Dan kijk je wel heel ver vooruit,” reageert Veltman nuchter. “Ik ben op 15 januari jarig en hopelijk kan ik dan mijn eerste minuten maken.” Het zou zeker een fraai verjaardagscadeau zijn, al klinkt een rentree in januari 2019 serieus nog heel ver weg…

Dan zijn er nog tal van transfergeruchten. Veltman kan er desgevraagd niet zo veel over kwijt. De Ajacied stelt het ook allemaal te horen en te lezen, maar er verder ook niks mee te kunnen. Ook de teksten van Justin Kluivert over de mindere sfeer in de kleedkamer kreeg hij mee.

“Natuurlijk is dat zo. Als je verliest dan is de sfeer minder en als je wint en de Europa Leaguefinale haalt, dan is de sfeer natuurlijk beter. Dat lijkt me normaal en vanzelfsprekend,” stelt Veltman droogjes, die eraan toevoegt dat Kluivert zelf het beste weet of hij klaar is voor een transfer.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax