Of ga naar de homepage van

Denen en Ziyech winnen hun laatste test richting WK

De Deense Ajacieden en Hakim Ziyech kunnen met een goed gevoel over de voorbereiding afreizen naar Rusland. Het WK staat op het punt van beginnen en zowel de Denen als Marokkanen wisten de laatste oefenwedstrijd in winst om te zetten.
Een basisplaats lijkt voor Schöne iets te veel van het goede. © Pro Shots

De Denen waren met 2-0 te sterk voor Mexico. Het was eventjes wachten op een doelpunt, zo'n 71 minuten, maar toen de weg eenmaal was gevonden, volgde er ook snel een tweede treffer. Toeval of niet, beide Ajacieden stonden op dat moment binnen de lijnen.

Kasper Dolberg mocht tijdens de rust invallen, Lasse Schöne meldde zich na een uurtje spelen binnen de lijnen. Het lijkt er niet op dat het duo van Ajax aanspraak maakt op een basisplaats wanneer het straks om het echie gaat, maar speeltijd moet zeker mogelijk zijn.

Ondertussen liet Ziyech zien waarom hij de grote spelmaker van Marokko is. Dankzij een scherp oog en een fraaie pass met buitenkantje voet, hielp hij zijn ploeg verrassen tijdens de doeltreffende aanval die vooraf ging aan de 0-1.

De 'Atlas Leeuwen' waren met 1-3 te sterk voor Estland en ook bij doelpunt nummer twee was Ziyech betrokken. De nummer tien van Ajax mocht aanleggen vanaf elf meter en deed was je van hem mag verwachten: raak schieten.

De openingswedstrijd van het WK is donderdag. Marokko komt vrijdag in actie tegen Iran, de Denen trappen zaterdag af tegen Peru.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax