Of ga naar de homepage van

Patrick staat nog steeds niet helemaal achter keuze Justin

Het lijkt slechts nog een kwestie van tijd voordat Justin Kluivert wordt gepresenteerd als speler van AS Roma. Zo'n beetje iedereen vindt daar wel iets van. Vader Patrick vormt geen uitzondering. Of, nou ja, binnen de familie misschien wel. Hij heeft een afwijkende mening.
Justin krijgt de handen van vader Patrick niet echt op elkaar. © Pro Shots

Patrick heeft al eerder later doorschemeren dat hij Justin het liefst nog een seizoen ziet vlammen in het Ajaxshirt, onderwijl wellicht zelfs logo's kussend. Maar dat zit er niet in. Zoonlief slaat als een echte puber het advies van vader in de wind en trekt de deur in Amsterdam achter zich dicht.

De negentienjarige Kluivert is namelijk niet zo te spreken over het beleid van Ajax, dat wordt gekenmerkt door diverse trainerswissels. En hij wil graag op het hoogste Europese niveau voetballen, al kwam hij sowieso amper nog uit in Europees verband.

Met andere woorden: is het misschien niet te vroeg om Ajax in te ruilen voor de Serie A? Zo denkt ook Patrick erover. Nog steeds, zo blijkt nu Goal Italia hem trof. “Als je het mij vraagt, had ik Justin het liefst nog een seizoen bij Ajax laten spelen. Maar het is uiteindelijk zijn beslissing,” stelt Patrick.

“Als vader sta ik altijd achter hem. Roma kan de juiste ploeg voor hem zijn. Ik had alleen liever gezien dat hij nog een jaar bij Ajax voetbalde om daarna de stap naar een nieuw land te maken, maar het is zijn keuze en ik weet dat hij het aankan. Nogmaals: als vader sta ik achter hem, wat hij ook besluit.”

De transfer van Kluivert naar AS Roma bevindt zich volgens diverse bronnen in de afrondende fase, al lijkt witte rook vrijdag nog niet aanstaande. De meest gehoorde vorm van compensatie voor Ajax bedraagt een bedrag van 18 miljoen euro en daar komt nog een doorverkooppercentage bovenop. 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax