Of ga naar de homepage van

Gravenberch eerste winnaar Abdelhak Nouri Trofee

Ryan Gravenberch gaat de boeken in als de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Voorheen werd de meest veelbelovende speler uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, maar dat verandert nu. De prijs is vernoemd naar het grote talent dat nooit meer zal schitteren in het shirt van Ajax.
Gravenberch maakt al op jonge leeftijd indruk in Ajaxshirt. © Pro Shots

Het was donderdag een topdag voor de net zestienjarige Gravenberch, die zijn eerste contract bij Ajax ondertekende. Het contract gaat op 1 juli in en kent een looptijd van drie seizoenen. Maar nog veel mooier is de prijs die hij naderhand ontving.

Gravenberch werd uitgeroepen tot de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Ajax kiest jaarlijks het grootste talent van de jeugdopleiding en vanaf nu is de prijs het 'hartjesgebaar' wat Nouri regelmatig maakte.

De uitverkiezing komt Gravenberch toe omdat hij al op zijn vijftiende in Ajax onder 19 actief is, de Future Cup won met Ajax onder 17 en met het Nederlands elftal onder 17 Europees kampioen werd. Tussendoor werd hij ook nog eventjes de jongste doelpuntenmaker ooit in de Uefa Youth League. 

Het leuke is dat Gravenberch al sinds de ouderwetse F1 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. Datzelfde geldt voor Brian Brobbey, die ook zijn handtekening mocht zetten onder een eerste Ajaxcontract. Laten we hopen dat het beide talenten goed gaat en ze nog lange tijd schitteren voor de club.

Het is overigens goed om te zien dat de vader en broer van Nouri bij de uitreiking aanwezig waren, net als Edwin van der Sar. We weten allemaal dat er nog van alles speelt inzake de afwikkeling van de trieste gebeurtenissen rondom Nouri, maar hier kwamen beide partijen bij elkaar. 

Ook Nouri's grote vriend Donny van de Beek was van de partij.

 

Abdelhak Nouri Trofee Winner @ryanjiro_ #StayStrongAppie

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax