Of ga naar de homepage van
96 keer gelezen

Comeback-kid Lasse

Ik ben al jaren groot fan van Lasse Schöne. Een echte Ajacied die in zes jaar tijd al zo vaak belangrijk is geweest voor het team. Maar ik moet ook realistisch zijn, is het niet eens tijd om door te selecteren?
Lasse staat bij mij op nummer één qua juichen. © De Brouwer

Momenten zoals de schitterende vrije trap tegen Feyenoord vorig seizoen, of die combinatiegoal tegen Celtic in de Champions League, maken Schöne voor mij van onschatbare waarde. Lasse maakt sowieso alleen maar mooie doelpunten. Overigens vind ik dat we sinds het vertrek van Davy Klaassen, qua juichen een goede opvolger hebben.

Schöne bewijst al jaren de ultieme comeback-kid van Ajax te zijn. Of nou ja, een kid is hij niet echt meer. Maar goed, ieder seizoen opnieuw wordt hij afgeschreven en toch blijft Schöne zich keer op keer weer terug knokken. Daar heb ik groot respect voor.

Lasse doet me dan ook een beetje denken aan een boemerang. Hoe hard je hem ook iedere keer weggooit, hij blijft terugkomen. Het lijkt wel alsof we gewoon niet van hem afkomen. En nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me opeens dat boemerang-man misschien wel een betere benaming is, gezien zijn leeftijd.

Lasse doet me denken aan een boemerang. Hoe hard je hem ook weggooit, hij blijft terugkomen.

Ook vorig seizoen knokte Schöne zich weer terug in de selectie. De eerste wedstrijden onder Peter Bosz verliepen stroef en het was puzzelen op het middenveld. Totdat Schöne thuis tegen Willem II in de beker weer eens de kans kreeg om zich te laten zien. In die wedstrijd viel alles op zijn plek. Het ging weer lopen bij Ajax en Schöne bleek het ontbrekende puzzelstukje in het elftal.

Het lijkt dus wel alsof Schöne eerst een tijd vanaf de bank moet toekijken, voordat hij weer goed gaat spelen. Vaak draait hij vooral goed in mindere Ajaxperiodes, kijk bijvoorbeeld naar het begin van vorig seizoen. Toen Ajax eenmaal weer op stoom was, wakkerde de kritiek op Schöne juist weer aan.

Ondanks dat ik fan ben van Lasse, moet ik ook realistisch zijn. Het tweede deel van het afgelopen seizoen gaf hij onvoldoende thuis en was hij een vertragende factor op het middenveld. Is het niet tijd om door te selecteren en jongens zoals Carel Eiting de kans te geven? Tuurlijk heb je ervaren rotten in het team nodig, maar deze mogen niet ten koste gaan van de resultaten.

Mijn advies? Schöne met ingang van het volgende seizoen weer een plekje op de bank geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat de boemerang-man zich daarna weer terug in de basis knokt.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax