Of ga naar de homepage van
63 keer gelezen

CL-voorronde: Ajax treft Sturm Graz of weer Paok Saloniki

Ajax opent zijn jacht op deelname aan een Europees toernooi tegen Sturm Graz of Paok Saloniki. Dit zijn de enige twee overgebleven tegenstanders en dat maakt het allemaal wel zo overzichtelijk.
Ajax wipte Paok al twee keer eerder uit de voorronde. Wel met moeite. © Sjoerd Tullenaar.

Het overblijven van slechts twee mogelijke tegenstanders heeft alles te maken met de uitkomst van de finale van de Europa League. Atlético Madrid was met 3-0 te sterk voor Olympique Marseille en daardoor verschuiven er wat zaken.

De uitkomst van de eindstrijd betekent dat de nummer drie van de Franse competitie rechtstreeks naar de Champions League mag, waardoor er ook in de voorronde weer verschuivingen plaatsvinden. Die verschuivingen zijn ook weer van invloed op Ajax.

Onderaan de streep is het nu allemaal simpel: Ajax hoort 19 juni bij de loting of het uitkomt tegen Sturm Graz dan wel Paok Saloniki. De clubs uit Oostenrijk en Griekenland werden tweede in hun nationale competitie. Het tweeluik vindt 24/25 juli en 31 juli of 1 augustus plaats.

Als Ajax de groepsfase van de Champions League wil halen, moet het drie voorronden zien te overleven. Twee voorronden overleven bleek in het verleden al geen makkie, laat staan drie. De tegenstanders worden ook iedere ronde een stukkie sterker. Paok werd wel al twee keer eerder geëlimineerd. 

Desondanks is het van het grootste belang om Sturm Graz of opnieuw Paok Saloniki uit te schakelen. Als dit lukt, is Ajax er namelijk zeker van dat het terechtkomt in het vangnet van de Europa League. Winst betekent direct een ticket voor de groepsfase van het tweede Europese toernooi. Plus uitzicht op meer.

Bij verlies moet Ajax twee voorronden spelen – en winnen – om de Europa League te halen. Ieder ander resultaat betekent dat er opnieuw geen groepsfase wordt gehaald.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax