Of ga naar de homepage van
47 keer gelezen

Ontspannen Ziyech bij Andy in de bolide

Andy van der Meyde ging weer op pad met zijn bolide. Deze keer had de oud-Ajacied een plekje in de bijrijdersstoel vrijgemaakt voor Hakim Ziyech. De twee bespreken het turbulente jaar van de middenvelder en blikken vooruit op het WK waar Ziyech met Marokko actief zal zijn.

“Je woont hier mooi, staat het huis nu in de verkoop,” slaat Andy gelijk toe als Ziyech instapt. Van der Meyde doelt natuurlijk op een waarschijnlijke verhuizing naar het buitenland. Ziyech kan er wel om lachen, maar gaat er verder niet serieus op in.

Toch probeert Andy het nog een keer. “Parla Italiano?” vraagt hij lachend aan Ziyech of hij al een woordje Italiaans spreekt. “Ik weet nog van niks. Pas na het WK ga ik kijken of er dingen spelen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een vertrek,” antwoordt Ziyech.

De twee hebben sowieso wel een leuke tijd in de auto, zoals je ziet in bovenstaande video. Ziyech oogt ontspannen en laat een andere kant zien van de speler die voor de camera nog wel eens een bepaalde houding aanneemt. Bij Andy is de sfeer relaxed. Voetballers onder elkaar.

De beste speler van de eredivisie worden, bij een topclub spelen en kampioen van Nederland worden. Het zijn persoonlijke doelen die Ziyech voor ogen had. “Ondanks dat ik geen kampioen ben geworden, heb ik mijn persoonlijke doelen wel gehaald. Na zes jaar in de eredivisie is het tijd om verder te kijken.”

Van der Meyde kaart ook nog even het onderwerp ‘Ten Hag’ aan. Ziyech omschrijft de trainer als een rustige man. “Hij praat veel met spelers en kan goed met ze omgaan. Maar vergeleken met wat we gewend zijn, duren de trainingen wel lang.” Het zijn woorden die we dit seizoen vaker van Ajaxspelers horen.

Ziyech hoopt zich aankomende zomer tijdens het WK in de kijker te spelen en zo een transfer af te dwingen. Het is de eerste keer voor de middenvelder dat hij mee doet aan een eindtoernooi. Spannende dingen! “We hebben een gezamenlijk doel en dat is de groepsfase doorkomen. Dan begint het leuk te worden.” Het zal niet makkelijk worden, zo veel is duidelijk, want Marokko neemt het op tegen Iran, Portugal en Spanje.

Aanstaande donderdag om 19.30 uur komt het tweede deel van de autorit online op het YouTube kanaal van Andy.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax