Of ga naar de homepage van
90 keer gelezen

Davy geeft nog vaak hartjes

Het zal wel helemaal niet nodig zijn, maar toch even: ik maak me een klein beetje zorgen om Davy Klaassen. Ik zie dat hij nog regelmatig ‘hartjes geeft’ aan Instagramposts van Ajax Life en andere Ajaxaccounts.
Waar zien we Klaassen volgend jaar...? © Pro Shots

Dit beeld zie ik voor me: Davy die op een regenachtige zondagavond op zijn mobiel kijkt wat Ajax allemaal heeft gedaan. Zelf heeft hij niet gevoetbald. De inmiddels weggebonjourde Big Sam Allardyce zag hem afgelopen maanden amper staan. De Ajaxsupporter lijkt wat verloren in voetbalstad Liverpool. Als wij iets op Insta posten, dan volgt een ‘like’ van Davy soms razendsnel.

Dat is natuurlijk heel mooi, want het laat zien hoezeer hij nog betrokken is bij het wel en vele wee bij Ajax. Aan de andere kant stemt het mij wat droevig. Zou hij een vorm van heimwee hebben? Heimwee naar het wekelijks wedstrijden spelen toch zeker.

Zou Klaassen spijt hebben? De keuze en het moment om te gaan was helemaal niet gek. Ronald Koeman was trainer bij Everton en het leek zo’n logische stap. Kennelijk is een overgang naar de Premier League niet zo eenvoudig en Klaassen had natuurlijk ook dikke pech dat Koeman op de keien werd gesmeten en dat hij terecht kwam in een ploeg die maar matig draaide.

De Ajaxsupporter Davy lijkt wat verloren in voetbalstad Liverpool…

Een keer zag ik hem bij Everton invallen. Het was ongeveer een kwartier voor tijd met Manchester City als tegenstander. Het was bijna niet te doen. Klaassen verzoop compleet en kon niet mee in het hoge tempo. Je zag hem om zich heen kijken, geen idee wat te doen. Het waren pijnlijke minuten, waarin hij zich natuurlijk nooit kon onderscheiden.

We zagen Klaassen af en toe opduiken afgelopen seizoen. Via Instagram gaf hij ons een kijkje in zijn Engelse leven. Dan zagen we hem op een darttoernooi in Engeland en dan weer plaatste hij een plaatje van zijn debuut. Zijn debuut bij Ajax wel te verstaan. 

We zagen gelukkig ook plaatjes van een hardwerkende Klaassen op voetbalschoenen, maar dan vooral op trainingsvelden. Op een voetbalveld in een mooi stadion zagen we hem amper, hoewel hij de laatste weken zowaar en gelukkig weer wat speelminuten krijgt. Dat geeft wat hoop.

Het is een beetje afwachten wat er nu gaat gebeuren. Blijft Davy knokken voor zijn kans bij Everton? Nog zo’n jaar kan hij zich simpelweg niet veroorloven. Wellicht brengt een nieuwe coach hoop? Anders wordt het verder kijken. Maar welke mogelijkheden dienen zich aan…?

We vragen ons allemaal af of Justin Kluivert en Matthijs de Ligt niet te snel weg willen. Legitieme vragen. Maar ja, Klaassen wachtte wel keurig een aantal jaar en vertrok door de voordeur als aanvoerder bij Ajax en zit nu toch in een knap lastig parket vol onzekerheden.

Wat is wijsheid? Je weet nooit hoe het allemaal precies loopt. Niet alles is te voorspellen. De enige zekerheid die we hebben is dat Klaassen zijn vorige werkgever Ajax nog altijd trouw volgt.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax