Of ga naar de homepage van
30 keer gelezen

Duitsland doet geen beroep op Younes tijdens WK

De verrassing is niet groot meer, maar het is nu wel definitief: Amin Younes blijft deze zomer thuis. De linksbuiten die nog altijd bij Ajax onder contract staat, is buiten de voorselectie voor het WK gelaten.
Younes zit deze zomer ook op de bank, maar dan voor de televisie. © De Brouwer

Een jaar geleden zag de wereld er voor Younes heel anders uit. Hij speelde met Ajax de finale van de Europea League, werd opgeroepen voor de Duitse selectie en maakte deel uit van de ploeg die de Confederations Cup won.

Daarna ging het mis. En goed ook. Younes was ontevreden dat Ajax hem geen transfer gunde, kampte met een knieblessure waar vraagtekens bij worden geplaatst en wilde niet invallen tijdens de slotfase van Ajax – sc Heerenveen.

Het nee schudden van Younes was zijn laatste actiebeeld in het shirt van Ajax. Het tenue van 'Die Mannschaft' droeg hij al een tijdje niet meer. Tussendoor was er ook nog onwijs gedoe over zijn transfer naar Napoli, die niet doorging en compleet afgeblazen lijkt.

Als je een halfjaar niet voetbalt en alleen maar voor gezeur zorgt, staat de bondscoach meestal niet om je te springen. Dat is inderdaad precies wat er nu gebeurt. Joachim Löw heeft Younes niet nodig en probeert zonder de linksbuiten in Rusland de wereldtitel te verdedigen.

Wat Younes betreft wachten we slechts nog op het bericht welk shirt hij volgend seizoen draagt, al lijkt het er allang op dat Ajax naast een transfersom grijpt voor de 24-jarige buitenspeler.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax