Of ga naar de homepage van
78 keer gelezen

Dromen van hysterische ploeg met grote vertrekwens

Veel meer dan F5’en zit er momenteel niet in voor een deel van de Ajaxsupporters. Wie blijft, wie gaat, wie komt? Tot de eerste training op 18 juni. De dag daarna is Colombia - Japan niet echt het eerste waar ik mij op verheug. De loting voor de tweede voorronde Champions League is dat wel.
Veel was goed, een jaartje geleden in Stockholm. © De Brouwer

Door de Europa League-finale woensdag tussen Olympique Marseille en Atletico Madrid dacht ik heel eventjes aan onze klassieker-tegenstanders uit Rotterdam, die hopen dat L'OM wint. Dan kunnen ze, met nog wat mitsen en maren, direct beginnen aan de groepsfase. Lekker voor ze.

Best wat Ajacieden kijken uit naar uiteindelijke plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De afgelopen jaren was die hoop meestal uitgestelde teleurstelling en bleek het ultieme Europese kampioenenfestijn te hoog gegrepen. Is dat erg? 

Niet als je reikt tot de finale van de Europa League, zo veel is zeker. Dat weten de supporters die erbij waren nog als de dag van gisteren. Nog geen jaar geleden, op 24 mei. Stockholm was uniek. Boeien, die 2-0-einduitslag. Lekker belangrijk dat we na die finale nog uren moesten lopen door de wildernis van Pipi Langkous-land. Een historische dag!

Lekker belangrijk dat we na die finale nog uren moesten lopen door de wildernis van Pipi Langkous-land.

Ja, oké, ik geef het toe, stiekem verheug ik me een beetje op de groepsfase van de Europa League. In de Champions League is de kans groot op prachtige affiches, maar op de tribune van de Johan Cruijff Arena hopen dat de jonge Ajacieden de mannen van Bayern München of Juventus niet te boos maken, zodat we er keihard afgaan… dat is geen fijn perspectief. Geloof me, Ajax moet sportief nog behoorlijk groeien om dat niveau aan te kunnen. Ondanks de beschermde status bij de komende loting.

Hoe ik die plaatsing voor de groepsfase van de Europa League voor mij zie? Er is steeds meer duidelijk over wie er in pot 1 of pot 2 met balletjes komen op die bewuste dinsdag in juni. Zo zag ook collega-blogger Niels Pach ruim een week geleden. Met Sigma Olomouc, een aantal Turkse tegenstanders en een Griekse opponent als Paok kan mijn droomscenario nog best uitkomen. Niet omdat Ajax dan wel eventjes wint. Helemaal niet. Verre van. Dat zou namelijk zelfoverschatting zijn. 

Het is wel eens een keertje fijn, na al het leed van afgelopen seizoen, als Ajax een club in rep en roer treft. Een hysterische ploeg waar de vertrekwens van de basisspelers zelfs groter is dan bij Ajax. Waar de trainer eigenlijk al voor deze cruciale duels aan het solliciteren is bij een andere club. Waar de voorzitter nét een oerlelijk nieuw logo heeft gepresenteerd dat heel slecht valt en waar de supporters massaal in opstand komen. En dan eerst uit. Na die wedstrijd staat 0-4 op het scorebord. De return is slechts een formaliteit. Groepsfase Europa League in de pocket!

Heel onsportief dit. Maar stiekem wel een droomscenario.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax