Of ga naar de homepage van
52 keer gelezen

Ajax krijgt wellicht een uitnodiging voor WK clubteams

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar het levert Ajax wellicht wel een leuke uitnodiging op. Het is de bedoeling dat er vanaf 2021 een groot WK clubteams wordt gespeeld en Ajax staat op de nominatie om mee te doen.
Ajax speelde een jaar terug nog een Europese finale. © Pro Shots

De voetbalkalender is al overvol en daarom wordt gepoogd de boel een beetje overhoop te gooien en waar mogelijk te combineren. De Confederations Cup kan best sneuvelen en het WK clubteams krijgt dan juist weer een soort van upgrade.

Het is in 2021 de bedoeling dat er 24 ploegen strijden om de titel ‘wereldkampioen’ en nu leeft het plan om twaalf authentieke Europese ploegen af te vaardigen voor de eerste editie. Tot die selecte groep van twaalf behoort ook Ajax, zo meldt El Mundo Deportivo.

De rest van de elite wordt gevormd door FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Internazionale, Manchester United, Liverpool, Juventus en Paris Saint-Germain.

Uit het rijtje Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, Benfica, FC Porto en Borussia Dortmund moeten nog twee ploegen worden gekozen om tot de Europese afvaardiging van twaalf te komen. Bij een volgende editie wordt gekeken naar het laatste kwartet Europese finales.

Deze groep van twaalf komt op het eindtoernooi clubs tegen uit Noord-Amerika (twee), Afrika (twee), Azië (twee) en vier of vijf ploegen uit Zuid-Amerika. Dit laatste hangt er weer vanaf of er een club uit Oceanië wordt uitgenodigd.

Het toernooi moet uiteindelijk eens in de vier jaar plaatsvinden en wel middenin de zomer, namelijk medio juni. Uiteraard speelt er een financieel belang voor de Fifa en profiteren de deelnemende clubs van hun aanwezigheid.

De eerste editie kan best eens plaatsvinden in China, maar zeker is nog niets. Eerst moet het hele toernooi maar eens op de kalender komen en dan zien we daarna wel of Ajax inderdaad mag meedoen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax