Of ga naar de homepage van
20 keer gelezen

Ajax Cape Town moet punten inleveren en degradeert

Ajax Cape Town heeft zeer slecht nieuws gekregen van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. De bond oordeelde dat de club Tendai Ndoro niet had mogen opstellen. Ajax Cape Town moet punten inleveren en komt daardoor onderaan te staan, met degradatie als gevolg.
Ajax heeft geregeld talenten uit Kaapstad over de vloer. © Ajax Images

Het grote probleem is dat Ndoro dit seizoen bij drie clubs onder contract heeft gestaan, terwijl de Fifa een maximum van twee heeft ingesteld. Je mag wel geregistreerd worden door een derde club, maar speelminuten zijn uit den boze.

Er is hierover in Zuid-Afrika al het hele seizoen veel te doen, maar Ajax Cape Town bleef gebruikmaken van Ndoro. Dat komt de club nu duur te staan. Het vege lijf leek gered met dank aan een goede eindsprint, al stond er nog wel een nacompetitie op het programma.

Die nacompetitie kan Ajax Cape Town nu vergeten, omdat drie duels worden omgezet in een reglementaire nederlaag van 0-3. Een van die duels was met directe rivaal Platinum Stars, dat nu mag uitkomen in de herkansingsronde. Ook zijn er diverse boetes opgelegd.

Er is nog geen reactie van Ajax Cape Town op de uitspraak van de Zuid-Afrikaanse bond. De satellietclub van Ajax kan ervoor kiezen om in beroep te gaan bij internationaal sporttribunaal CAS, maar dat vormt geen enkele garantie op een goede afloop.

Er zit voor Ajax Cape Town waarschijnlijk niets anders op dan een herstart te maken in de Zuid-Afrikaanse Jupiler League. Welke gevolgen dit verder heeft voor de club, valt nu moeilijk in te schatten.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax