Of ga naar de homepage van
15 keer gelezen

Ajax heeft Labyad of dubbelganger nu ook echt binnen

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het dan ook officieel: Zakaria Labyad (25) staat de komende vier seizoenen onder contract bij Ajax. Of hij ook vier seizoenen voor Ajax voetbalt, hangt af van het moment dat zijn vertrekwens begint op te spelen.
Labyad presteerde bij Utrecht maximaal onder Ten Hag. © Pro Shots

Zonder dollen, Labyad hoopt met FC Utrecht via de play-offs nog Europees voetbal te halen en met Marokko het WK te spelen, waarna hij de overstap maakt naar Ajax. Het lijkt erop dat met de komst van Labyad een wens van Erik ten Hag in vervulling gaat.

Ten Hag zag Labyad het liefst tijdens de winterstop van het lopende seizoen komen, maar dat kwam er toen niet van. Waarom werd nooit helemaal duidelijk. Wel is helder dat Ten Hag vindt dat de hangende middenvelder bij een topclub hoort te spelen.

Ajax maakt in ruil voor Labyad een miljoentje of vier over naar de bankrekening van Utrecht. Dit bedrag kan via constructies met bonussen nog bijna verdubbelen. Labyad ontkende enige tijd dat een transfer eraan zat te komen, maar toen zijn dubbelganger was gespot op De Toekomst viel er niets meer naar het rijk der fabelen te verwijzen. Hoewel de middenvelder nog een dappere poging deed.

Labyad is na Hassane Bandé en Perr Schuurs alweer de derde nieuwe speler met het oog op volgend seizoen. Ajax blonk vorig seizoen uit door te twijfelen, dit keer wordt sneller toegeslagen op de transfermarkt. Hopelijk blijken veel nieuwe spelers ook aanwinsten.

Er wordt soms gefluisterd dat Labyad als opvolger van spelmaker Hakim Ziyech naar Amsterdam komt, maar dat hebben we Ajax zelf nog nooit ergens horen roepen. Dat gaan wij dus ook niet doen. Het klinkt wel goed dat de club alvast inspeelt op een vertrek van Ziyech, want ook Labyad heeft de kwaliteit om kansen te creëren voor medespelers.

Dit doet Labyad over het algemeen als een soort hangende linksbuiten, maar Ten Hag liet al eens doorschemeren dat de nieuweling op alle posities op het middenveld en voorin uit de voeten kan. We gaan het zien!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax