Of ga naar de homepage van
83 keer gelezen

JC Arena bij start seizoen 2018/2019 volledig rood-wit

Wie tegenwoordig als Ajacied de Arena binnenwandelt is doorgaans tevreden over de aanblik van het stadion. De rood-witte stoeltjes, de grote witte letters AJAX en de andreaskruizen in de hoek, het ziet er uitstekend uit. Maar het is nog niet helemaal af.
De blauwe zitjes worden nog vervangen door de rode erboven. © Ajax Life

Door Floris Roos

Het overgrote deel van de Johan Cruijff Arena kleurt prachtig rood met wit, behalve de hoofdtribune. Daar zien we nog tal van grijze en blauwe leren stoelen met leuninkjes, sommige al flink versleten. Het steekt nogal schril af tegenover de rest, maar ook deze stoeltjes worden deze zomerstop losgeschroefd, zo leert navraag van Ajax Life bij de Arena.

“De huidige stoelen op de hoofdtribune worden nog vernieuwd. De voorlopige planning is dat de stoelen voor aanvang van de nieuwe competitie zijn vervangen. Hoe die stoelen eruit gaan zien? Ze lijken op het model zoals die op de onlangs vernieuwde bestuurstribune,” aldus een woordvoerder van het stadion.

Hoe die stoeltjes eruit zien, kun je zien op bovenstaande foto. Het geeft een beeld van hoe de rest eruit komt te zien als het allemaal klaar is. Overigens worden de nieuwe leren zittingen volledig in rood uitgevoerd, dus er komen geen nieuwe witte stoeltjes bij, om een speciaal patroon te vormen. De hoofdtribune kleurt straks volledig rood.

Wanneer precies wordt begonnen is nog niet duidelijk. De stoeltjes zijn besteld, maar nog niet gearriveerd. Bovendien staan er nog flink wat evenementen op het programma de komende tijd. Denk aan de nationale sportexpo, maar ook aan grote concerten van ondermeer Jay-Z en Beyonce, Ed Sheeran en Kensington. En natuurlijk de hysterische Toppers niet te vergeten, die de Arena drie dagen op de kop zetten.

Hoe dan ook, ook de stoeltjes op de hoofdtribune zijn sowieso allemaal vernieuwd als Ajax zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen aftrapt.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €7,50* lid voor een half seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax