Of ga naar de homepage van

25 jaar SV Ajax: Strijdvaardig en standvastig

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer: de strijd als belangenbehartiger van supporters tegen hoge kaartprijzen en onrechtvaardige behandeling.
We strijden onder andere tegen hoge kaartprijzen voor Europese wedstrijden. © De Brouwer

Ajaxsupporters staan erom bekend: ze eisen veel van hun club. Een goede voetbalwedstrijd is niet goed genoeg, een kampioenschap moet meer regel dan uitzondering zijn. Dat was veertig jaar geleden al zo en dat is nu ook nog altijd het geval. De Supportersvereniging Ajax opereert inmiddels al vijfentwintig jaar namens haar achterban, in het landschap tussen supporters en de club.

De standpunten van SV Ajax volgen niet altijd die van Ajax zelf, al is het geen beleid van de supportersvereniging om personen binnen de club te schofferen. Discussies, zoals bij het bepalen van de kaartprijzen voor Europese wedstrijden, worden echter niet geschuwd. De latrelatie die vereniging en Ajax nastreven komt daarmee wel eens onder druk te staan.

De Supportersvereniging Ajax wil niet alleen belangenbehartiger zijn, maar ook de band tussen de supporters en Ajax versterken. Dit bijt elkaar soms, maar het heeft zeker de relatie niet verstoord. Zo zitten club en supportersvereniging ook vaak op één lijn, als het bijvoorbeeld gaat over vervoer naar uitwedstrijden.

De relatie tussen supportersvereniging en Ajax staat wel eens onder druk.

Wat zijn de doelstellingen voor de komende jaren? SV Ajax wil in elk geval optimaal gebruik blijven maken van de moderne communicatiemiddelen. Daarnaast blijven we ons uiteraard mondig blijven opstellen, met de nodige nuances. We moeten de invloed die we hebben door onze grote achterban op een goede manier gebruiken.

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s – de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax