Of ga naar de homepage van
46 keer gelezen

Overmars weet nog niet of hij Ziyech wel verkoopt

Als je goed wilt verdienen, lijkt het niet verstandig om een weddenschap af te sluiten op een vertrek van Hakim Ziyech. Grote kans dat het gebeurt. Iedereen gaat er wel zo’n beetje vanuit dat de Marokkaan een transfer maakt. Iedereen, behalve Marc Overmars.
Ziyech lijkt al een tijdje bezig aan een soort van afscheidstournee. © Pro Shots

Is het op basis van zijn kwaliteiten geen tijd om een stap te zetten, dan is de bekoelde relatie met de supporters voor Ziyech wel reden om zijn heil ergens anders te zoeken. De creatieveling kan ongetwijfeld ook op genoeg belangstelling rekenen.

Of loopt het allemaal anders? Wij kunnen het ons haast niet voorstellen, maar Overmars is er nog niet zo zeker van. “Nou ja, je moet reëel zijn dat Hakim een van de kanshebbers is die een keer een stap wil maken na zes jaar in de eredivisie,” stelt de directeur voetbalzaken.

Overmars doet zijn uitspraken tijdens een vraaggesprek met Fox Sports, terwijl hij van zijn koffie nipt. “Na zes jaar eredivisie, sc Heerenveen, FC Twente en Ajax, snap ik zijn gedachte zeker. Maar ik hoop het niet, nee.”

“De juiste club moet belangstelling tonen, er moet een goed bedrag op tafel komen. Maar Hakim is 25 jaar en dat is tegenwoordig al oud. Of hij blijft? Nah, laten we het houden op fifty-fifty. Ik kan het begrijpen als die stap komt, maar dan wel naar de juiste club.”

Overmars heeft de hoop op een langer verblijf van Ziyech dus nog niet opgegeven. Of het is alvast tactiek voor de onderhandelingen. En ook spelers als Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben volgens de directeur bij Ajax nog een wereld te winnen.

“Weet je, we zijn heel duidelijk geweest. Er zitten een paar heel grote clubs achter enkele van onze spelers aan. Er zijn nog wel meer spelers die in de belangstelling staan, maar we hebben ook gezegd: eerst eens gezamenlijk de titel binnenhalen. Eigenlijk is mijn antwoord dat we die jongens niet willen zien vertrekken.”

Het is niet voor het eerst dat Overmars uitspreekt de selectie bij elkaar te willen houden en tot op heden bleek dat iedere keer een onmogelijke opgave. Ajax is simpelweg geen grote vis maar in de Europese voetbalvijver, maar wie weet kent de club dit keer – na een faliekant mislukt seizoen – wel een goede zomer.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax