Of ga naar de homepage van

Het grote lekken over Ten Hag is begonnen…

Hoe groot worden de consequenties van de mislukte trainerswissel in de winterstop? Dat lijkt inmiddels een legitieme vraag nu Erik ten Hag – zonder overdrijven – het vertrouwen van bijna alle supporters is kwijtgeraakt en er volop wordt gelekt.
In de bus waar Ten Hag als eerste uitstapt wordt gefluisterd... © Pro Shots

De voetballeiding van Ajax had er in de winterstop, en eigenlijk ver daarvoor, geen enkel vertrouwen in dat het onder Marcel Keizer beter zou gaan, terwijl de trainer toch best een stijgende lijn liet zien met zijn ploeg. Spelers streden ook voor hun trainer.

Van die strijdlust is sinds de winterstop weinig meer over. Het was in eerste instantie even zoeken en soms ging het best goed, denk aan PEC-uit, maar veel vaker volgde een teleurstelling of tegenslag. De laatste weken stapelde zich dat zelfs op.

Teleurstelling en tegenslagen doe je niets aan, maar wanneer je hoort dat afspraken niet worden nagekomen en ziet dat de instelling niet deugt, zijn er dingen aan de hand. Als De Telegraaf artikelen vol kan schrijven op basis van lekken rondom de selectie, weet je ook dat het foute boel is.

Precies dat is wat er maandag gebeurt, daags na de pijnlijke nederlaag (3-0) tegen PSV. Dit alles ondermijnt de positie van Ten Hag, die pas net een paar maanden bezig is. Tijd voor een kleine bloemlezing, zodat iedereen weet waar het wringt.

Wat lezen we zoal? Het irriteert spelers dat er al vanaf woensdag grote partijen van elf tegen elf worden gespeeld. Die partij wordt ook regelmatig stilgelegd omdat looplijnen niet helemaal in orde zouden zijn. Ten Hag zei vrijdag tijdens de persbabbel nog dat de verslaggever van De Telegraaf goed op de hoogte was, ondanks het besloten karakter.

Het schijnt irritatie te wekken dat er wedstrijdbesprekingen van 45 minuten worden gehouden, waarin oeverloos wordt stilgestaan bij zwaktes van de tegenstander. Dat klinkt als een trainer die zijn spelers wil instrueren, maar blijkbaar mist de uitwerking zijn doel. Zeker als het klopt dat Matthijs de Ligt door teamgenoten wordt aangeraden om te vertrekken.

Opvallend is dat besloten trainingen ook een doorn in het oog zouden zijn. Ja, trainingen onder Ten Hag zijn besloten. Maar er gebeurt in dat opzicht weinig anders dan het volgen van een lijn die Ajax diverse trainers terug al insloeg.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax