Of ga naar de homepage van

Cynisch gejuich PSV-supporters doet De Ligt het meest pijn

Ajax hing al in de touwen, maar ging in Eindhoven definitief knock-out. Dat is pijnlijk, heel erg pijnlijk. Vooral als je bedenkt dat er grote woorden werden gebezigd richting PSV-uit. “We hebben onze voeten niet laten spreken,” aldus Matthijs de Ligt.
Er is ook voor De Ligt geen redden aan in het Philips Stadion. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

We hoorden teksten als feestje verpesten, kampioenschap uitstellen en met vier punten verschil zou er nog van alles mogelijk zijn, maar in plaats daarvan beleefde Ajax een van de meest pijnlijke middagen in zijn bestaan als voetbalclub.

PSV won met 3-0 en met name de tweede helft draaide uit op een lijdensweg. Het ene pijnlijke moment werd gevolgd door het andere. “Het ergste moment vond ik de 3-0 en de rode kaart die wij incasseren. Het gejuich als het balletje rondgaat,” aldus De Ligt tegenover Ajax Life.

Dat was een pijnlijk moment, want dan weet je dat het voorbij is. Toen ze 3-0 maakten, had ik wel het idee van: nu wordt het heel lastig. Daarvoor had ik nog hoop, kijk naar de derby van Manchester. Het is een vernedering geworden. PSV was duidelijk de betere en dat heeft het goed uitgebuit.”

“PSV scoorde laatst ook drie keer in zes minuten, maar na de 3-0 knapte er iets bij ons. PSV is daar toch gemakkelijker toe in staat dan wij. Ze hebben een goede ploeg en staan tien punten voor. We kunnen wel zeggen dat we de betere ploeg hebben, maar met deze achterstand mag je daar niet van spreken.”

Alles bij elkaar opgeteld kwam uit waar veel Ajaxsupporters al voor vreesden: de grote woorden die de spelers gebruikten in een poging zichzelf op te peppen kwamen als een boemerang keihard terug in het eigen gezicht.

“Dat is natuurlijk extra pijnlijk. We kunnen allemaal wel dingen roepen en stoer doen, maar het belangrijkste is om onze voeten te laten spreken en dat hebben we niet gedaan,” stelt De Ligt. “We moesten blijkbaar de bodem bereiken en die hebben we gezien.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax