Of ga naar de homepage van

Als grote club moet je ook groot kunnen verliezen

De afstraffing die Ajax zondag kreeg in Eindhoven was er eentje die iedereen met een Ajaxhart pijn deed. Heel veel pijn. Toch moet je grote tegenslagen waardig incasseren en daarin ging het zondag bij een aantal lieden flink mis.
De afstraffing tegen PSV doet pijn bij iedereen met een Ajaxhart... © Pro Shots

Als Supportersvereniging Ajax begrijpen we uiteraard dat er frustratie is. Boosheid ook. Alles wat Ajax is, verliet Eindhoven met de staart tussen de benen. Met nog meer eelt op de Ajaxziel. Er kon nog wel wat bij.

Het was een schaamtevolle vertoning op veel fronten en niet alleen op het veld. Ook ernaast. Daar balen wij als supportersvereniging enorm van. Als grote club moet je immers ook groots kunnen verliezen. Natuurlijk mag je emoties tonen, maar een aantal individuen lukte dat niet, met het risico dat mensen schade werd berokkend.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax baalt net zo hard als alle Ajacieden. Maar hij vindt ook: “Bij een echte topclub, en dat wil Ajax zijn, hoort dat je ook waardig kunt verliezen. Je hoeft niet gelaten te zijn, je mag best emoties hebben. Verliezen doet pijn. Maar wat doen we met deze pijnlijke lessen?”

“Afreageren op de spelersbus en brandende fakkels op supporters van de tegenstander gooien is, vinden wij, niet de oplossing. Hard werken, de borst vooruit en met z’n allen er weer bovenop komen, dat is wat nodig is. Ook voor ons als supporters.”

De uiteindelijke oplossingen moeten komen vanuit de club zelf. Daar is veel werk te verrichten. Ajax moet er alles aan doen weer Ajax te worden. Supporters kunnen daarbij helpen.

Nagtzaam: “Het is sowieso goed als wij als supporters meer bij de club worden betrokken. We verlangen meer open communicatie vanuit de club, die voor iedereen zichtbaar is. Informeer je volledige achterban over wat er bij de club speelt.”

“De kilheid die veel Ajacieden al een tijdje voelen, moet doorbroken worden,” vindt Nagtzaam. “Hoe? Door bijvoorbeeld meer open trainingen, supporters als klankbord bij beleidsbeslissingen, en wanneer mogelijk inzet van spelers en stafleden op bijeenkomsten, om supporters dichterbij de club te brengen en vooral te houden.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax