Of ga naar de homepage van

Ajax bevestigt dat Ziyech duw ontving van supporter

Er staat dit seizoen grote spanning op de relatie tussen Hakim Ziyech en de supporters van Ajax. Die spanning bereikte bij terugkomst na PSV - Ajax (3-0) een dieptepunt. De spelmaker werd geduwd in de consternatie bij het tegenhouden van de spelersbus.
Tussen Ziyech en supporters komt het helaas niet meer goed. © Pro Shots

De spelersbus werd zondag opgewacht door tientallen ontevreden supporters, die hun teleurstelling wilden uiten. Dat gebeurde op een verkeerde manier. Kort na het stoppen van de bus en uitstappen van diverse spelers, was de sfeer grimmig.

Aanvoerder Joël Veltman en Ziyech behoorden tot de eerste spelers die uit de bus stapten en even later kreeg de middenvelder een duw. Ajax bevestigt berichten hieromtrent na het terugkijken van beelden van beveiligingscamera’s.

“Wij snappen het sentiment en de emoties van supporters, die delen wij. Maar van de spelers blijf je af,” aldus een woordvoerder van de club tegenover Het Parool. Edwin van der Sar probeerde dit bij de slagboom van de Johan Cruijff Arena ook duidelijk te maken.

De algemeen directeur was aanwezig om dezelfde groep ontevreden supporters te woord te staan. Van der Sar bood bij PSV ook zijn excuses aan voor het gooien van vuurwerk vanuit het uitvak. Er werden ontstoken fakkels naar PSV-vakken geworpen.

“We gaan samen met PSV en de politie onderzoeken wie dit vuurwerk heeft afgestoken en wie daarmee heeft gegooid,” vervolgt de zegsman. “Zoals altijd bij dergelijke incidenten zal dit een staartje krijgen.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax