Of ga naar de homepage van

Ajax Vrouwen na goede tweede helft in halve finale KNVB Beker

De Ajax Vrouwen zijn nog steeds in de running voor het prolongeren van de dubbel. Waar ze in de competitie een minieme achterstand op FC Twente hebben, werd gisteren de halve finale van de KNVB beker bereikt door met 0-2 te winnen van ADO Den Haag.
Een tweede dubbel behoort nog steeds tot de mogelijkheden. © Sjoerd Tullenaar

Concentratie was van belang voor het treffen met de Haagse voetbalsters. Ajax had dit seizoen namelijk nog niet gewonnen van de ploeg uit de hofstad.  Volgens trainer Benno Nihom speelde dat mee in de wedstrijd van vrijdag. “Dat nemen wij onbewust toch mee, maar zij ook. Zij denken dat er wat te halen valt tegen ons.”

Wellicht had de trainer gelijk, de eerste helft was namelijk niet veel soeps. Ajax kwam maar mondjesmaat aan aanvallen toe, waar ADO geduldig op kansjes loerde. In de tweede helft ging het een stukje makkelijker. Ajax speelde ontzettend dominant en kreeg daarmee ook meer uitgespeelde kansen.

Desiree van Lunteren brak uiteindelijk de ban, door een strakke vrije trap van Merel van Dongen overtuigend binnen te koppen. Binnen tien minuten werd de voorsprong al verdubbeld. Inesse Kaagman ontving een pass, draaide kort weg en liet de keeper kansloos met haar geplaatste schot.

Het resterende deel van de wedstrijd speelde Ajax op de automatische piloot. Daarbij kreeg Van Dongen nog een goede kans op een derde treffer, maar haar schot spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant kreeg ook ADO enkele kansen, maar raakte de nul nooit écht in gevaar.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax