Of ga naar de homepage van

Ajax blijft bovenin meedoen door moeizame winst op Emmen

Makkelijk ging het niet, vermakelijk was het wel. De 3-2 overwinning van Jong Ajax op FC Emmen zorgt ervoor dat de beloftenploeg in het spoor blijft van titelkandidaten Fortuna Sittard en NEC, die ook wisten te winnen.
Eentje voor in de boeken. © Pro Shots

Lang leek het alsof Jong Ajax de drie punten gemakkelijk in eigen huis zou houden. De ploeg van Michael Reiziger begon namelijk ijzersterk aan het treffen. Al na 21 seconden brak Kaj Sierhuis de ban. De spits schoot van buiten de zestien met zijn linkerbeen raak. Het was overigens de snelste goal ooit in de geschiedenis van Jong Ajax.

Binnen twintig minuten lag ook de tweede bal in het mandje. Dennis Johnsen soleerde fantastisch vanaf links en trok de bal voor, waar de vrijstaande Ché Nunnely deze ontving. Laatstgenoemde kapte de keeper uit en schoot knap raak in de korte hoek.

Een paar minuten later stond Johnsen weer aan de basis van een treffer. Ditmaal vloog zijn voorzet over de verdediging van Emmen heen, waar Kaj Sierhuis de bal dankbaar in ontvangst man en de bal eenvoudig voorbij de keeper schoot. Overigens werden vrijdag alle Ajax-goals gemaakt met het mindere been van de doelpuntenmaker.

Nog voor het half uur komt de wedstrijd even stil te liggen. Niet door noodweer, streakers of ernstige blessures, maar door een sproeier die aangaat en weigert te stoppen. Aanvoerder Leon Bergsma probeerde de waterbron nog stuk te trappen, maar tevergeefs.

De tweede helft was duidelijk voor Emmen. Aan de hand van Alexander Bannink probeerde de ploeg van trainer Dick Lukkien een knappe comeback te realiseren. Bannink schoot al na twee minuten in de tweede helft op de paal. Meer momenten zouden volgen.

Met nog ruim een half uur op de klok scoorde Bannink voor het eerst. Bij een fraai aangesneden vrije trap stond de spits vogelvrij en kopte hij eenvoudig binnen: 3-1. Tien minuten later scoorde hij weer met het hoofd, door een strakke voorzet in het zijnet te koppen. De vertwijfeling bij Jong Ajax was groot.

Een paar minuten daarna had Bannink de gelijkmaker op zijn schoen. Maar Ajax-keeper Dominik Kotarski ranselde zijn inzet uit het doel. De spits van Emmen was echter niet alleen, ook zijn 17-jarige ploeggenoot Thijs Dallinga werd enkele malen gevaarlijk in stelling gebracht.

Met een hoop kunst- en vliegwerk wist Ajax de voorsprong te behouden, waardoor het in de top van Jupiler League ongemeen spannend blijft. Mochten de Amsterdammers maandag (wederom) winnen van NEC, dan veroveren zij de koppositie.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax