Of ga naar de homepage van

Ziyech wil voor zijn ontwikkeling verder kijken

Hakim Ziyech draait een bijzonder seizoen, waarin hij de ene keer de handen op elkaar krijgt en de andere keer de vingers tussen de lippen. Een ding is zeker: als de middenvelder draait, dan doet Ajax dat vaak ook. Maar hoe lang kan Ajax nog van hem genieten?
Nog even en Ziyech zwaait ons uit. © Ajax Images

De kans dat Ziyech ook volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena is te bewonderen, lijkt echt nihil. In gesprek met Fox Sports is Ajax’ nummer tien openhartig en eerlijk over zijn toekomstplannen.

Op de vraag of het een gekke uitspraak is dat hij uitgedaagd moet worden op een hoger niveau, antwoordt Ziyech: “Dat is geen gekke uitspraak, nee. Ik vind dat ik er wel aan toe ben. Dat heb ik al vaker gezegd, dus dat is op zichzelf niks nieuws.”

Na twee jaar Ajax wil Ziyech zichzelf uitdagen op een hoger niveau en praat daar eerlijk en bedachtzaam over. “Om mezelf verder te ontwikkelen is het misschien wel tijd om verder te kijken en een nieuwe uitdaging te zoeken.”

Ziyech lijkt zich niet druk te maken over hoe de nabije toekomst er precies voor hem uitziet. En in welke competitie we hem volgend seizoen terugzien, ziet hij allemaal wel. “Ik zie vanzelf wel wat er gebeurt, mijn gevoel daarover zegt nu nog niks.”

Het is allemaal wel te begrijpen. Ziyech speelt immers nog een wereldkampioenschap voetbal met Marokko en iedereen weet dat je vol in de schijnwerpers staat als je op dat podium een aantal mooie acties of een lekker doelpunt maakt. Dan komen de mooie aanbiedingen als vanzelf binnenrollen.

De Ajacied weet het ook. “Ik heb nog een WK voor de boeg, pas daarna kijken we wel. Nu richt ik me alleen op Ajax.” Dat laatste lijkt ons hartstikke goed, want een uitblinkende Ziyech kunnen we uitstekend gebruiken met PSV-uit op het programma.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax