Of ga naar de homepage van

25 jaar SV Ajax: ‘Supporters moeten Ajax scherp houden’

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Vijf jaar geleden spraken we met de betrokkenen, wat vonden zij van onze koers?
De Bandieri Battle is een mooi voorbeeld van de samenwerking met Vak 410 © De Brouwer

Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax
“De onderlinge samenwerking tussen Ajax en de supportersvereniging heb ik zelf altijd als bijzonder prettig ervaren. Er is een goede omgang met de collega’s die op het kantoor van de vereniging werkzaam zijn. Een goede samenwerking is erg belangrijk, supporters vormen immers een groot onderdeel van de club. Dit wordt nog wel eens onderstreept doordat SV Ajax een belangrijke rol speelt bij het supportersoverleg.”

Robin Bontrop, Vak 410
“Vak 410 heeft altijd een intensieve samenwerking gehad met de Supportersvereniging Ajax. Tijdens de beginjaren was het contact vooral praktisch ingesteld, maar later kwamen we elkaar steeds meer tegen. Zowel in overleggen met het sfeerteam, als in gesprekken met Ajax bijvoorbeeld. Maar ook de Bandieri Battle, die door SV Ajax werd opgezet, is een mooi voorbeeld van samenwerken. De supportersvereniging moet Ajax scherp houden, Ajax is immers van de supporters.”

We praten niet over elkaar, maar met elkaar.

Henk Markerink, directeur Johan Cruijff Arena
“Het contact met de Supportersvereniging Ajax was voorheen niet structureel, formeel gezien. Maar sinds ze onderdak bij ons hebben, zijn de lijnen korter geworden en is er wel veel informeel contact. We weten elkaar te vinden als het nodig is. Ik denk dat we wat meer voor elkaar kunnen betekenen, bijvoorbeeld bij het peilen van de meningen van supporters. Wat zijn hun wensen en verwachtingen?”

Judith Suurenbroek, voormalig hoofdsponsor Aegon
“Aegon heeft vanaf dag één van het voormalig hoofdsponsorschap contact gezocht met alle partijen rondom Ajax. Met als doel te kijken hoe wij in dit geval de supportersvereniging zouden kunnen ondersteunen bij haar doelstellingen en andersom. De samenwerking was zeer waardevol en verliep prima. Gezamenlijk probeerden we een stem te zijn voor alle supporters en ze zo veel mogelijk te betrekken bij de ontwikkelingen rondom de club. We hebben altijd voorkomen dat er over elkaar gesproken werd, in plaats van met elkaar.”

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s – de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax